Ayda 20 Euro’ya Elektrikli Mikro Otomobil: Citroen Ami

Ototeknikveri     27 Şubat 2020 11:12

Geçtiğimiz yıl konsept formunda tanıtılan Citroen Ami üretime geçirildi. Elektrikli mikro otomobil müşterilere satış, kiralama ya da paylaşım gibi farklı yöntemlerle sunulacak.

Ayda 20 Euro’ya Elektrikli Mikro Otomobil: Citroen Ami
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sadece 2.41 metre uzunluğundaki otomobil 1.39 metre genişliğinde ve 1.52 metre yüksekliğinde. Citroen Ami, Smart EQ Fortwo’dan önemli ölçüde daha kısa ve dar. 5.5 kWh batarya dahil otomobilin ağırlığı yalnızca 5.5 kWh. İki koltuklu araç Renault Twizy gibi quadricycle (motosiklet motoruyla çalışan dört tekerlekli küçük taşıt) kategorisinde sayılıyor. Öte yandan, Ami modeli Twizy’nin aksine tamamen kapalı, korunaklı ve ısıtmalı yolcu kompartmanına sahip.

 

Stil bakımından Citroen’in elektrikli modeli konseptten daha sade görünüyor. İki katlı ışık imzası ve zıt yönlere açılan asimetrik kapılar dikkat çeken özellikler arasında. Kişiselleştirme seçenekleri arasında altı renkli aksesuar paketi de bulunacak.

 

Citroen Ami Avrupa Birliği ülkelerinde 16 yaş üzeri kişiler tarafından (Fransa’da 14 yaş) ehliyetsiz kullanılabilecek. Mikro otomobil şehir içinde kısa yolculuklar için pratik bir çözüm ve scooter, bisiklet hatta toplu taşımaya alternatif olabilir.

 

6 kW (8 hp) elektrikli motordan güç alan Citroen Ami, azami 45 km/s hız yapabiliyor. 5.5 kWh lityum iyon pil 70 km sürüş mesafesi sunuyor ve geleneksel ev tip prizde 3 saatte şarj oluyor. Uygun bir kablo ile otomobil halka açık şarj istasyonlarında da şarj edilebiliyor.

 

Citroen Ami’yi müşterilerine farklı yöntemlerle sunacak. Uzun dönemli kiralama ve otomobil paylaşımı da buna dahil olacak. Otomobile tamamen sahip olmak isteyenler için başlangıç fiyatı 6.000 euro. 48 aylık uzun dönemli kiralama seçeneğini isteyenler ise 2644 euro peşinat verdikten sonra ayda sadece 19.99 euro ücretle otomobili kullanabilecek. Ayrıca Free2Move otomobil paylaşım hizmetini kullanarak da dakika başına 0.26 euro ve aylık 9.90 euro ücretle Ami’yi kullanmak mümkün.

 

Citroen 30 Mart’tan itibaren Fransa’da, ilerleyen aylarda ise İspanya, İtalya, Belçika, Portekiz ve Almanya’da siparişleri almaya başlayacak. İlk teslimatlar Haziran ayında yapılacak.

Son Güncelleme : 28 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo