2021 VW Golf GTI Mk8 242 HP ile Geldi, GTE Ve GTD de Burada

Ototeknikveri     27 Şubat 2020 11:12

Volkswagen nihayet, Cenevre Otomobil Fuarı'ndaki resmi prömiyerinin hemen öncesinde sekizinci nesil Golf GTI ve kardeşleri, plug-in hibrit GTE ve dizel GTD'nin örtülerini kaldırdı.

2021 VW Golf GTI Mk8 242 HP ile Geldi, GTE Ve GTD de Burada
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Beklendiği gibi, yeni VW Golf GTI stil bakımından çok gösterişli değil ve yüksek performansını yansıtmak için daha yumuşak bir tarz tercih etmiş.

 

Ön kısımda tek parça ve bal peteği desenli alt ızgara ile onun üzerindeki etkileyici ancak opsiyonel X şekilli sis lambaları dikkat çekiyor. Standart LED farlar ince LED şeritle birleşiyor ve başka bir renkli şerit de otomobilin genişliği boyunca devam ediyor. Bu şerit GTI için kırmızı, GTE için mavi, GTD için gümüş renkte.

 

Yanlara doğru ilerlerken, Golf GTI için standart olarak sunulan yeni 17 inç Richmond alaşım jantları buluyoruz. VW ayrıca opsiyonel 18 ve 19 inç jantlar da sunacak. Fren kaliperleri ise klasik kırmızı renkte. Yan etekler daha geniş ve siyah renkte sunuluyor.

 

Yeni VW Golf GTI'nın arka ucu, bir tavan spoyleri, standart LED arka lambalar ve VW logosunun altında ikonik GTI yazısı ile sportif bir difüzöre sahip. Yeni Golf GTI, GTE ve GTD, egzoz bölümünde farklılaşıyor, GTI her köşede bir egzoz çıkışına sahip, GTD solda iki egzoz çıkışıyla geliyor ve plug-in hibrit GTE egzozunu tamamen gizliyor.

 

Tarafınızı seçin: Golf GTI, GTD veya GTE

Yeni VW Golf GTI 242 HP (245 PS) güç çıkışı ve 370 Nm tork üreten 2.0 litrelik EA888 TSI motorla (en yeni evo4 versiyonu) geliyor. Otomobil standart olarak altı vitesli manuel şanzımanla sunulacak ve yedi vitesli çift debriyajlı otomatik şanzıman da seçenekler listesinde bulunacak.

 

VW bu noktada herhangi bir hızlanma rakamı yayınlamadı ve söylentilerdeki TCR versiyonu hakkında bir şey söylemedi. Bu versiyonun aynı motoru 292 hp (295 PS) güç çıkışıyla kullanması bekleniyor.

 

Dizel motorlu Golf GTD Amerika'ya gitmeyecek

197 HP (200 PS) güç çıkışı ve 400 Nm tork üreten 2.0 litrelik dört silindirli dizel motor kullanan Golf GTD'ye geçiyoruz. Güç aktarma sistemi sadece çift debriyajlı şanzıman ile birlikte sunuluyor ve çift AdBlue enjeksiyonlu iki SCR katalitik konvertöre sahip.

 

Golf GTE, GTI'dan daha fazla torkla 60 km menzil sunuyor

Plug-in hibrit VW Golf GTE'nin, 147 HP (150 PS) 1.4 litre turboşarjlı motor ve 112 HP elektrikli motor kullandığını zaten biliyoruz. İki motorun toplam güç çıkışı 242 hp, tork ise 400 Nm. Hibrit sisteme altı vitesli DSG şanzıman eşlik ediyor. Lityum iyon pil takımının kapasitesi öncekine göre yüzde 50 artarak 13 kWh'ye çıkmış. VW, 60 km'lik bir elektrikli sürüş menzili olduğunu ve yeni Golf GTE'nin 130 km / s hıza kadar tamamen elektrikli modda sürülebileceğini belirtiyor.

 

Geniş ayar aralığına sahip yeni uyarlanabilir süspansiyon

Önemli bir yenilik de 'Araç Dinamikleri Yöneticisi' adı verilen sürüş dinamikleri kontrol sisteminin eklenmesi. Yeni sistem temel olarak XDS elektronik diferansiyel kilidini ve hızlı Golf ailesinin bu nesli için revize edilen ve Golf GTI ve GTD'yi standart bir Golf'ten 0,6 inç daha alçaltan DCC adaptif süspansiyonu kontrol ediyor.

 

VW, sürücülerin önceden yapılandırılmış Konfor, Eko ve Spor modlarının ötesinde de seçim yapmalarına izin veriyor.

 

Ekoseli spor koltuklar, dokunmatik ekranlar ve mazide kalan fiziksel düğmeler

Yeni Golf GTI'nın iç mekanı, dokunmatik kontrollere ve gümüş renkli, üç çift kollu yeni bir spor direksiyon simidine, klasik golf topu biçimli vites topuzuna (manuel için) ve sevilen ekoseli GTI spor koltuklara sahip.

 

Innovision Cockpit, yapılandırılabilir bir 10.25 dijital gösterge panelini 10 inçlik bir multimedya sistemi ile birleştirirken, 30 renk seçeneğine sahip ortam aydınlatması da var. Standart donanım, Lane Assist şerit tutma sistemi, Yaya İzleme, Otonom Acil Frenleme, XDS elektronik diferansiyel kilidi ve Car2X iletişim modülünü de içeriyor.

 

Yeni VW Golf GTI’nın performans değerlerinin yanı sıra Avrupa ve Kuzey Amerika'daki lansman tarihleri ??hakkında daha fazla bilgi için bizi takip etmeye devam edin.

Son Güncelleme : 28 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo