Cenevre Otomobil Fuarı İptal Olabilir

Ototeknikveri     27 Şubat 2020 11:31

2020 Cenevre Otomobil Fuarı organizatörleri bugün (28 Şubat 2020 Cuma) koronavirüs nedeniyle fuarı gerçekleştirmenin güvenli olup olmadığını değerlendirecek.

Cenevre Otomobil Fuarı İptal Olabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Koronavirüsün İsviçre’ye de sıçraması ve vaka sayısının artması fuar organizasyonuna da gölge düşürdü. Organizatörler durumu değerlendirip fuarla ilgili kararı hafta sonundan önce basına bildireceklerini belirttiler. Geçtiğimiz günlerde fuara katılacak firmalara ve çalışanlara uyarı yapılmış, hijyene dikkat etmeleri ve gerekli önlemleri almaları istenmişti.

 

Dün İsviçreli yetkililer üç yeni koronavirüs vakası daha açıkladı ve bunlardan birisi Cenevre’deydi. Otomobil fuarının gerçekleştirileceği Cenevre kentinde yapılacak bir başka etkinlik olan saat fuarı, Nisan ayında düzenlenmesi planlandığı halde iptal edildi. Otomobil fuarı organizatörleri ise durumu takip etmeye ve değerlendirmeye devam ettiklerini söylüyor.

 

Öte yandan, AIWAYS firması fuarda sergileyecekleri U6ion crossover coupe modelini salgının yol açtığı aksaklıklar nedeniyle Cenevre’ye ulaştıramayacaklarını açıkladı. Fuara yetiştirilemeyen otomobil büyük ihtimalle internet üzerinden tanıtılacak.

 

Koronavirüs salgını nedeniyle Barselona’daki Mobil Dünya Kongresi ve Pekin’deki otomobil fuarı da iptal edildi.

 

2020 Olimpiyatları’nın ertelenmesi de gündemde. Koronavirüs salgınının daha uzun süre devam etmesi halidne ekonomiye verdiği zararların da büyümesinden endişe ediliyor. Etkinliklerin yanı sıra salgın otomotiv dahil pek çok sektörde tedarik zincirini ve satışları olumsuz etkiliyor.

Son Güncelleme : 27 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo