VW ID.3 Test Sürücüleri Günde 300 Hata Bildiriyor, Lansman Bir Yıl Ertelenebilir

Ototeknikveri     29 Şubat 2020 02:25

Geçen yıl, aracın ciddi yazılım sorunlarına rağmen, VW'nin ID.3 için üretim aşamasını sürdüreceği bildirilmişti.

VW ID.3 Test Sürücüleri Günde 300 Hata Bildiriyor, Lansman Bir Yıl Ertelenebilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ancak şimdi Manager Magazin'e göre, bu aksaklıklar otomobil üreticisini ID.3’ün bu yaz planlanan lansmanından vazgeçmeye zorlayabilir. Ayrıca otomobiller için yüzlerce test sürücüsünün günde 300 hata bildirdiği iddia ediliyor.

 

Sorunlar, “çok aceleyle” geliştirilen ID.3 yazılımının temel mimarisinden kaynaklanıyor gibi görünüyor. Alman dergisine VW’nin kendi uzmanlarına verdiği röportaja göre, sistem öğelerinin birçoğu birbirini anlamadığından, bu kopmalara ve diğer zorluklara yol açıyor.

 

Haberde, 10.000'den fazla teknisyenin bu sorunları çözmeye çalışırken çok çalıştığı belirtiliyor ancak buna rağmen aksaklıklar ID.3'ün lansmanını bir yıla kadar geciktirebilir. Tabii ki, bu tür herhangi bir gecikme, sıkılaştırılan yeni Avrupa filo emisyon hedeflerini karşılamak için ID.3'ü en kısa sürede piyasaya sokması gereken VW için çok maliyetli olabilir.

 

Aralık ayında, Manager Magazin bu aksaklıkların 20.000 ID.3 otomobilin tam bir yazılım paketi olmadan inşa edileceği anlamına geldiğini, yani mühendis ekiplerinin üretim sonrası problemleri ek maliyetle manuel olarak düzeltmek zorunda kalacakları anlamına geldiğini belirten bir başka haber yapmıştı.

 

ID.3, Autonews Europe'a göre, 2022'nin sonuna kadar 27 elektrikli modelde kullanılacak bir platform olan VW’nin MEB mimarisine dayanan ilk elektrikli otomobil. Model aynı zamanda Tesla Model 3'e doğrudan rakip olacak ve başlangıç fiyatı Almanya'da 30.000 euro altında olacak.

Son Güncelleme : 29 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo