GM Cruise, Kaliforniya'da Otonom Araçları Yolcularla Test Edecek

Ototeknikveri     29 Şubat 2020 07:50

General Motors'un otonom araç birimi Cruise, Kaliforniya’da otonom araçlarını yolcularla test edecek.

GM Cruise, Kaliforniya'da Otonom Araçları Yolcularla Test Edecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Detroit News, teknoloji şirketine Kaliforniya Kamu Hizmetleri Komisyonu tarafından Kaliforniya'daki halka açık otoyollarda yolcu taşıma yetkisi verildiğini bildirdi. Söz konusu Cruise araçlarının, Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Departmanı'ndan test aracı operatör izni almış bir insan sürücü tarafından çalıştırılması gerekecek. Bu sürücüler araçta sadece denetleme amaçlı bulunacak.

 

Kaliforniya'da kendi kendine giden araçlarda yolcu taşıma onayına sahip beş şirket daha var. Diğerleri arasında Waymo ve Zoox da bulunuyor, ancak GM böyle bir onay alan ilk eski otomobil üreticisi.

 

Cruise tarafından yapılan açıklamada, “Lansmana yaklaştıkça iş ortaklarımızı, medya mensuplarını ve tüm halkı bu araçlarla seyahat ettirmek istiyoruz ve bunun yetkisini aldık." denildi.

 

GM şu anda Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'ne yaptığı 5000 otonom araçtan oluşan taksi filosu ile insan taşımak için izin isteyen başvurunun sonucunu da bekliyor. GM’nin robo taksileri direksiyon simidi ve pedal içermiyor. NHTSA kısa süre önce geleneksel kontrolleri olmayan otonom teslimat araçlarını test etmek için Nuro'ya onay verdi, ancak henüz GM’nin talebi hakkında bir karar vermedi.

 

Ocak ayında Cruise, üretmeyi planladığı otonom ve elektrikli bir araç olan Origin'i tanıttı. Bu aracın temelini General Motors'tan yeni bir elektrikli araç platformu oluşturuyor ve otomobil üreticisi her bir Origin aracın 1.000.000 milin (1.609.344 km) üzerinde bir ömre sahip olmasını bekliyor.

Son Güncelleme : 29 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo