Cupra'ya Özel 2020 Formentor Coupe-SUV Tanıtıldı

Ototeknikveri     02 Mart 2020 09:14

2020 Cupra Formentor, sadece İspanyol Cupra için geliştirilen ve hem içten yanmalı motor hem de plug-in hibrit teknolojisine sahip ilk model olarak tanıtıldı.

Cupra'ya Özel 2020 Formentor Coupe-SUV Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Daha önce Seat'ın performans alt markası olarak çalışan Cupra'nın ilk özel modeli Formentor'un teslimatları bu yılın son çeyreğinde başlayacak ve müşteriler 310 PS (305 HP) güç çıkışı ile 2.0 litrelik TSI versiyon veya 150 PS (148 HP) 1.4 litrelik TSI motor ve 115 PS (113 HP) elektrikli motordan oluşan plug-in hibrit versiyon arasında seçim yapabiliyor.

 

İspanya'nın Mayorka adasındaki Formentor Burnu'ndan adını alan model, iki renkli bir dış cephe ve makul derecede kompakt boyutlara sahip. Otomobil 4450 mm uzunluğunda, 1839 mm genişliğinde, 1511 mm yüksekliğinde ve 2680 mm aks mesafesine sahip. Bagaj hacmiyse 450 litre.

 

Formentor aynı zamanda tam genişlikte arka lambalara ve standart olarak bakır renkli 19 inç alaşım jantlara sahip. Ancak müşteriler aşağıdaki renkler arasından seçim yapabilecek: hepsi metalik Kentli Gümüş, Gece Siyahı, Manyetik Teknoloji ve Şeker Beyazı, üç özel renk Grafen Gri, Koyu Kamuflaj ve Arzu Kırmızısı, ayrıca Petrol Mavisi Mat ve Teknik Mat.

İçeride, koyu renk fırçalanmış alüminyum ve bakır vurgular, spor koltuklar (Petrol Mavisi veya Siyah deri), tam LED ortam aydınlatması (Kör Nokta Algılama veya Çıkış Yardımı etkinleştirildiğinde sarı renkte yanıp söner), düz tabanlı bir direksiyon simidi, 12 inç dokunmatik ekranlı multimedya ekranı ve özelleştirilebilir dijital gösterge kümesi gibi yüksek kaliteli özellikler bulunuyor.

 

Peki ya performans?

Cupra Formentor, biri plug-in hibrit olmak üzere iki güç aktarma organı seçeneğiyle sunulacak.

 

2.0 litre TSI İçten yanmalı turboşarjlı motor, 310 PS (305 hp) güç çıkışı ve 400 Nm torka sahip. Motora dört çekişli sürüş sistemi ve 7 vitesli DSG otomatik şanzıman eşlik ediyor.

Plug-in hibrit sistem ise 1.4 litre 150 PS (148 hp) yanmalı motor, 115 PS (113 hp) elektrikli motor ve 13 kWh lityum iyon pil takımından oluşuyor. 7 vitesli DSG otomatik şanzımanla gelen sistemin elektrikli sürüş mesadesi 50 km. Sistemin toplam güç çıkışı 245 PS (241 hp), tork değeriyse 400 Nm.

 

İspanyol crossover ayrıca yol yüzeyini ve sürücü komutlarını sürekli olarak izleyen ve daha ilgi çekici bir sürüş sunmak için kurulumda fark edilmeyen değişiklikler yapan Dinamik Şasi Kontrolü (DCC) ile birlikte geliyor. Sistem Konfor, Spor, Cupra ve Bireysel sürüş profillerini içeriyor.

Yerleşik teknolojiye gelince, 12 inçlik multimedya ekranı hem sesli etkinleştirme hem de hareket kontrolü ile birlikte geliyor, ayrıca Apple CarPlay (kablosuz) ve Android Auto (kablolu) ile uyumlu. Diğer teknik özellikler arasında dört USB-C bağlantı noktası, yerleşik bir SIM (eSIM) kart ve Öngörülebilir Adaptif Hız Sabitleyici, Kör Nokta Algılama ve Çıkış Yardımı gibi sürücü destek teknolojileri bulunuyor.

Son Güncelleme : 02 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo