Toyota, Yaris Tabanlı SUV'nin Tanıtımını Erteledi

Ototeknikveri     03 Mart 2020 10:19

Çoğu otomobil üreticisi, Cenevre Otomobil Fuarı'nın iptal edilmesine rağmen planlanan lansmanlarını gerçekleştirmeye karar verdi. Ancak Toyota yeni küçük SUV'sinin tanıtımını "haftalar ya da aylar" sonrasına erteledi.

Toyota, Yaris Tabanlı SUV'nin Tanıtımını Erteledi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota'nın Cenevre Otomobil Fuarı'nda B segmenti modelini tanıtması gerekiyordu, ancak etkinliğin iptali sonrasında firma bu hafta internet üzerinden tanıtım yapma fikrine de sıcak bakmayarak erteleme kararı aldı. Toyota’nın kararı, diğer otomobil üreticilerinin yeni arabalarını bu hafta internetten canlı yayınlarla sunma kararlarıyla çelişiyor.

 

Toyota, geleneksel medya etkinliğini fuardan bir gün öncesi yerine Ocak ayına taşıdıktan sonra Cenevre'deki faaliyetlerini zaten azaltmıştı. Yılın başında, otomobil üreticisi Amsterdam'da ikinci nesil Mirai hidrojen yakıt hücreli sedan modelini, RAV4 plug-in hibrit SUV ve tamamen elektrikli Lexus UX 300e SUV'yi tanıttı. Yeni B segmenti crossover ise en az Mart 2021'e kadar satışa çıkmayacağı için acele etmenin bir gereği yok.

Henüz adlandırılmamış crossover Avrupa bayilerine geldiğinde, yeni Yaris modelinde kullanılan üç silindirli benzinli elektrikli tam hibrit kurulumun bir versiyonunu sunacak. Toyota, küçük SUV'yi dört tekerlekten çekişle piyasaya getirecek, bu da segmentte çok nadir görülen bir şey. Hem Yaris hem de gelecek yıl çıkacak crossover aynı GA-B platformunu paylaşıyor ve Toyota’nın Fransa’daki Valenciennes fabrikasında inşa edilecek.

 

Otomobil üreticisi, bu iki modelin 2025 yılına kadar Avrupa'daki satış hacminin yaklaşık yüzde 30'unu oluşturmasını bekliyor.

Son Güncelleme : 03 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo