IED'in Tracy Konsepti: Fiesta'dan Daha Küçük Ama 6 Kişi Sığıyor

Ototeknikveri     04 Mart 2020 01:47

Tracy, hem kamusal hem de özel kullanım için bir tez projesi olarak tasarlanmış, altı kişilik ve her türlü araziye uyumlu bir konsept araç. Proje IED Torino'dan Ulaşım Tasarımı öğrencilerine ait.

IED'in Tracy Konsepti: Fiesta'dan Daha Küçük Ama 6 Kişi Sığıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tasarımcılarına göre Tracy, mikro hareketlilik ve özel, kamusal ve paylaşılan hareketlilik kavramlarını çevrenin iyiliği için birleştirmeyi amaçlıyor.

 

IED Torino direktörü Paola Zini, projeyle ilgili açıklamasında “Bir deney ve yenilik kültüründen yararlanarak bu yıl araştırmalara odaklandık. Geleceğin yeni akıllı ulaşım sistemleri için cesur çözümler öngörerek, yeni hedefler belirlemek amacıyla pazarın kısıtlamalarının üstesinden gelmek istiyoruz.” dedi.

 

Zini, “Tracy ile aracın ötesine geçen ve adından da anlaşılacağı gibi paylaşılan hareketlilik senaryosunda yeni bir yön çizmeye çalışan bir tasarımla çalışma alanını genişlettik.” diye konuştu.

3740 mm uzunluğunda, 2205 mm genişliğinde, 2083 mm yüksekliğinde ve 2890 mm aks mesafesine sahip araç, hem sağlam hem de kompakt olarak tanımlanıyor. Karşılaştırma için, en yeni Ford Fiesta 4040 mm uzunluğunda, 1734 mm genişliğinde ve 2483 mm aks mesafesine sahip. Tam elektrikli araç çift pil takımı ile çalışıyor ve dört tekerlekten çekişe sahip.

Asimetrik dış görünümünün yanı sıra Tracy, içinde iki işlevsel alanla birlikte geliyor. Birincisi merkezi bir pozisyon alan şoföre, ikincisi ise salon koltuğu konfigürasyonunda beş yolcu için ayrılmış.

İçeride iki farklı erişim noktası var. Sol tarafta sürücünün girişi (sadece bir kapı) bulunurken, yolcular sağ taraftan binebiliyor.

Tracy ayrıca aracı ihtiyaçlara, taahhütlere veya ilgi alanlarına göre programlamak için kullanabileceğiniz bir mobil uygulama ile birlikte geliyor. Uygulama fonksiyonel ya da keyif amaçlı seyahati hem kısa hem de uzun mesafelerde daha konforlu hale getiriyor.

Son Güncelleme : 04 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo