Yeni Audi A3 Daha Agresif Bir Stil ve Biraz Lamborghini Havasıyla Geldi

Ototeknikveri     04 Mart 2020 06:20

Seat Leon'un Volkswagen Grubu'nun en sportif görünümlü kompakt hatchback modeli olduğunu unutun, çünkü bu rol şimdi yeni Audi A3 tarafından alındı.

Yeni Audi A3 Daha Agresif Bir Stil ve Biraz Lamborghini Havasıyla Geldi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2020 Cenevre Otomobil Fuarı iptal olunca online olarak tanıtılan dördüncü nesil A3, önceki nesillerden tanıdık şeklini koruyor, ancak kendine özgü bir tasarım dili ve çizgiler de sunuyor.

 

Ön kısım, Audi'nin en yeni modellerini takip ediyor ve LED gündüz farlarına sahip daha şık farlar, yeni petek desenli ızgaranın üzerinde düz bir çizgiyle biten daha kaslı bir kaput ve belirgin yan hava girişleriyle geliyor.

 

Ön çamurluklar daraltılmış, ancak arka omuz çizgisi daha belirgin ve hava çıkışları ve daha ince arka lambaları içeren tamponla bitiyor. Difüzör artık daha gizli ve artık tıpkı kendisi gibi gizlenmiş olan egzoz borularına dayanmıyor. Otomobilin genel oranları öncekiyle benzer ve bagajın arka koltukların konumuna bağlı olarak 380 - 1200 litre kapasitesi bulunuyor.

 

Kapıyı açtığınızda, Lamborghini hissi veren ve sürücü tarafında hava girişleri bulunan tamamen yeni bir gösterge paneli ortaya çıkıyor. Havalandırma ve klima kontrol paneli yeniyken, bağımsız duran multimedya ekranı gösterge tablosunda bulunan bir ekran ile değiştirildi. Araçta ayrıca opsiyonel olarak sunulacak Audi Virtual Cockpit dijital kadranlar, bir baş üstü ekranı ve sesli komutlar, müzik sesi ve menü kontrolleri için düğmeleri olan yeni bir tarz direksiyon bulunuyor.

 

Orta konsolda vites koluna yaklaştırılan 12V şarj portu ve elektronik el freni düğmesi var. Ön koltuklar ile akıllı telefon için ayrılan yer arasında iki bardak tutucu bulunuyor. Kapı içleri, teknik özelliklere bağlı olarak, tıpkı koltuklar ve diğer dokunulabilir yüzeyler gibi farklı tarzda deri kaplamalarla alınabiliyor. Daha hoş bir ortam yaratmak için, ortam aydınlatmasına da yer verilmiş.

 

Avrupa'da yeni A3 üç motor seçeneğiyle piyasaya sürülecek: 1.5 litre TFSI benzinli motor (148 hp), 2.0 litre TDI dizel motor (116 hp) ve aynı motorun 148 hp versiyonu. Ön tekerlekten çekiş ve altı ileri manuel veya yedi ileri otomatik şanzıman motora eşlik ediyor. Daha sonra seriye daha fazla güç aktarma organı ve kalıcı Quattro dört tekerlekten çekiş sistemine sahip versiyonlar da eklenecek.

 

Dört bağlantılı arka aks süspansiyonu sadece 150 PS motorla geliyor. Bu süspansiyon gövdeyi 10 mm alçaltan adaptif amortisörle geliştirilebiliyor. Spor süspansiyon ise S Line donanım seviyesi ile standart, diğerleriyle opsiyonel olarak sunuluyor ve gövdeyi 15 mm alçaltıyor.

 

Audi, bu ay çoğu Avrupa ülkesinde yeni nesil A3 Sportback için siparişleri kabul etmeye başlayacak ve teslimatlar Mayıs ayı ile birlikte başlayacak. Benzinli model için fiyat 28.900 € 'dan (32.087 $) başlıyor. İlk alıcılar, spor koltuklar, alüminyum detaylar, paslanmaz çelik pedallar, Matrix LED farlar, mat platin gri dış eklentiler ve titanyum gri 18 inç jantlar gibi özelliklere sahip A3 Sportback Edition One'a sahip olacaklar.

Son Güncelleme : 04 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo