Ford Gelecek Yıl Amerika ve Kanada'ya Tamamen Yeni Bir Elektrikli Transit Minibüs Getiriyor

Ototeknikveri     05 Mart 2020 10:50

Ford, 2022 model yılı için bu yıl sona ermeden Kanada ve ABD'de Transit'in tamamen elektrikli bir versiyonunu piyasaya sürecek.

Ford Gelecek Yıl Amerika ve Kanada'ya Tamamen Yeni Bir Elektrikli Transit Minibüs Getiriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford Transit, dünyanın en çok satan kargo minibüsü ve elektrikli dağıtım araçları pazarı hızla genişledikçe Ford, elektrikli bir Transit'in zamanı geldiğine karar verdi. Otomobil üreticisi ilk kez 2019 yılında Avrupa pazarı için elektrikli bir Transit duyurmuştu ve bu araç 2021'de hem Avrupa hem de Kuzey Amerika'da satışa sunulacak.

 

Ford, ABD kamyonet ve minibüs filosu satışlarının 2015'ten bu yana yüzde 33 büyüdüğünü ve elektrikli Transit'in firmanın elektrifikasyona yapacağı 11,5 milyar dolardan fazla yatırımın bir parçası olarak üretileceğini belirtti.

 

Ford ticari işletme sorumlusu Jim Farley, “Ticari araçlar elektrifikasyon konusundaki büyük hedeflerimizin kritik bir bileşenidir. Bu alandaki liderler olarak, tamamen elektrikli Transit ve F-150 ile başlayarak işletmelerin daha iyi çalışmasına yardımcı olacak çözümler yaratma planlarımızı hızlandırıyoruz.” dedi.

Ford, elektrikli Transit'in güç aktarma organları hakkında henüz bilgi sunmadı. Bununla birlikte, minibüsün 4G LTE WiFi hotspot ile FordPass Connect ve canlı haritalı GPS izleme, geofencing ve araç teşhis özelliklerini içeren Ford Veri Servislerine erişim sağlayacağı belirtiliyor. Buna ek olarak, elektrikli Transit, Çarpışma Öncesi Asistanı, Otomatik Acil Durum Freni ve Yaya Algılama, İleri Çarpışma Uyarısı, Çarpışma Sonrası Fren, Şerit Koruma Sistemi ve otomatik uzun farlar ile standart olarak gelecek.

Elektrikli Ford Transit, üç farklı tavan yüksekliği ve üç farklı gövde uzunluğuyla kargo minibüsü ve kasasız şasi tiplerinde sunulacak.

Son Güncelleme : 05 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo