Panda İlhamlı Elektrikli Fiat Centoventi’nin Üretimine Yeşil Işık

Ototeknikveri     06 Mart 2020 10:57

Fiat’ın elektrikli otomobil serisi yeni çıkan 500e’nin yanı sıra başka modellerle de genişleyecek.

Panda İlhamlı Elektrikli Fiat Centoventi’nin Üretimine Yeşil Işık
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yakında üretime girecek olan elektrikli modellerden birisi de 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda konsept formunda tanıtılan Centoventi olacak. Panda modelinden ilham alan Centoventi’nin tam olarak ne zaman üretime geçeceği henüz net değil. Fiat kesin bir takvim açıklamaktan kaçınırken, Centoventi’nin tamamen Panda’nın yerini alıp almayacağını da söylemiyor. Üçüncü nesil artık dokuz yaşında ve yerini yeni bir modele bırakması çok da sürpriz olmaz. Üretim modeli Centoventi muhtemelen elektrikli mimarisini yeni 500e ile paylaşacak.

 

Centoventi’nin üretim modelinde ne değişiklikler olacağını görmek ilginç olacak. Konsept hem içeriden hem de dışarıdan çok kişiselleştirilebilir özellikte ve tavan, tamponlar, jantlar ve başka alanlarda çok sayıda seçenek içeriyor. İç mekana ekstra ön yolcu koltuğu, çocuk koltuğu, hayvan taşıma kutusu ya da depolama alanı gibi modüller eklenebiliyor.

Konsolda farklı boyutlarda kontrol panelleri ve multimedya sistemleri yer alıyor. Ayrıca bardak tutucu, akıllı telefon ve başka şeyler için farklı depolama modülleri eklenebiliyor. Centoventi’nin elektrikli motoru çıkartılabilir ve yükseltilebilir pil paketiyle geliyor. Kapasitesine göre pil 100 – 500 km arasında farklı sürüş mesafeleri sunuyor.

Fiyat 500e’nin 116 hp elektrikli motoru 42 kWh pil paketinden güç alıyor. Pil hızlı şarjı destekliyor ve bu kapasitede tek şarjla 320 km sürüş mesafesi sunuyor. Otomobil 9 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşabiliyor, azami hız ise 150 km/s.

Son Güncelleme : 06 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo