Yeni Audi A3 Sportback Selefine Kıyasla Nasıl?

Ototeknikveri     08 Mart 2020 02:47

Audi A3 artık Mercedes A Serisi ve BMW 1 Serisi'nin daha geleneksel görünümlü alternatifi değil. Yeni model tartışmasız en sportif Alman otomobillerinden birisi haline geldi.

Yeni Audi A3 Sportback Selefine Kıyasla Nasıl?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Selefi ile karşılaştırıldığında, tamamen yeni 2021 A3 Sportback çok daha cesur görünüyor ve bunda içeride ve dışarıda belirli tasarım ipuçları için Lamborghini'den ilham almasının payı var.

 

Modern bir Audi'nin görünüşü nasıl olmalı sorusuna cevap veren yeni model, sanki geçmişin tüm bu “sessiz” tasarımlarına isyan ediyormuş gibi. Tabii ki, hangi donanım seviyesini kullandığınıza göre bazı farklar ve bu basın bülteni görüntülerindeki araba açıkça iyi donatılmış.

 

Üçüncü nesil Audi A3, 2012 yılında piyasaya sürüldüğünde, öncekinden çok farklı değildi, firma temelde farklı bir tasarıma başvurmayarak güvenli oynadı. Ancak bir şey sabit kaldı; A3, dönemin tüm geniş C segment araçlarına ayak uyduracak şekilde büyümeye devam etti.

Audi'ye göre, yeni model eskisine benzer oranlara sahip ancak bu kez çok daha kaslı ve kıvrımlı görünüyor. Bagaj kapasitesi de 380 - 1200 litre ile öncekinin neredeyse aynısı.

 

Farlar şekil bakımından eskisinin devamı, ancak daha büyük, daha şık ve bu kez yeni Matrix LED teknolojisine sahipler. Yeni petek desenli ızgaraya gelince, daha geniş ve öncekinden daha alçakta konumlandırılmış. Yan aynalar ise hala omzun üzerine yerleştirilirken, pencere hattı daha kalın C sütunlarına ve eğimli bir tavana izin vermek için kısaltılmış.

 

Arkada, yeni arka lambalar bize A4 Avant veya Q3 Sportback'teki gibi yatay bir gözyaşı damlasını hatırlatıyor. A3 daha küçük, A1 benzeri arka lambalarla daha iyi görünebilir miydi? Kesinlikle tartışılmaya değer.

Gelelim iç mekana...

Eski A3, şaşırtıcı derecede minimalist estetik sergileyen ve gerçekten yüksek kaliteli bir kabine sahipti. Yeni modelde Lamborghini Urus benzeri havalandırma tasarımı, yeni direksiyon simidi, panele monte multimedya ekranı, baş üstü ekranı ve köşeli kapı paneli tasarımı ile daha farklı bir stil var.

 

Yeni otomobil fütüristik bir hikaye anlatıyor ve bir Mercedes A-Serisi veya BMW 1-Serisi'nin günümüzde ne kadar modern olduğu göz önüne alındığında, Audi bu kadarını yapmaya mecburdu.

Öte yandan bazı kısımlar ucuz görünümlü plastikle hayal kırıklığına uğratıyor ancak fotoğraflar bizi yanıltıyor olabilir. Cenevre Otomobil Fuarı iptal edildiği için henüz gazeteciler otomobili deneme fırsatı bulamadı. Eski A3'te kabinde çok kaliteli malzemeler kullanılmıştı.

 

Her durumda, yeni A3'ün kabininin çoğu kişiyi hala etkileyeceğini ve beğeni kazanacağını düşünüyoruz.

Hangi versiyonu almalıyım?

Audi, yeni A3'ü Avrupa'da üç motor seçeneğiyle piyasaya sürüyor. 150 PS (148 HP) 1.5 litrelik TFSI benzinli motorun yanı sıra 116 PS (116 HP) veya 150 PS (148 HP) 2.0 litrelik bir TDI dizel var. Altı ileri manuel şanzıman, yedi vitesli otomatik şanzıman ve Quattro dört tekerlekten çekiş de motor seçeneklerine eşlik ediyor.

 

Eğer 150 PS versiyonu seçerseniz dört bağlantılı arka aks süspansiyonu sadece bununla birlikte geliyor. S Line modelinde standart olarak alabileceğiniz bir spor süspansiyonun yanı sıra uyarlanabilir amortisör de mevcut.

Siparişler bu ay alınmaya başlanacak ve ilk Avrupa teslimatları Mayıs ayında başlayacak. Bununla birlikte, basın bültenindekine benzer bir versiyon satın almak 28.900 € başlangıç fiyatından çok daha maliyetli.

Son Güncelleme : 08 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo