Ford Avrupa Teknoloji Merkezi'nde Koronavirüs: Çalışanlar Karantinada

Ototeknikveri     10 Mart 2020 10:51

Ford, bir çalışanda koronavirüs tespit edilince Almanya'nın Köln kenti yakınlarındaki Ar-Ge merkezi personelini evlerine gönderdi.

Ford Avrupa Teknoloji Merkezi'nde Koronavirüs: Çalışanlar Karantinada
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Koelnische Rundschau gazetesine göre, otomobil üreticisi yaklaşık 4 bin kişinin çalıştığı Merkenich tesisinden yaklaşık 30 çalışanı eve gönderdi. Autonews Europe, COVID-19 testi pozitif çıkan çalışanın karantinaya alındığını bildirdi.

 

Ford yetkilileri, resmi bir açıklamada, “Çalışanın birincil temasta bulunduğu tüm meslektaşları belirlendi ve kendilerini tecrit etmeleri ve tıbbi tavsiyelere uymaları istendi." dedi.

 

Amerikalı otomobil üreticisi, çalışma ortamının dezenfekte edildiğini de söyledi.

 

Açıklamada “Ticari faaliyetler bu durumdan etkilenmez. Çalışanlarımızın, bayilerimizin, müşterilerimizin ve ortaklarımızın sağlığı ve güvenliği daima Ford’un en yüksek önceliğidir.” denildi.

 

Ford’un Merkenich tesisi, bir tasarım merkezi, iki test pisti, üç rüzgar tüneli, bir çarpışma laboratuvarı, bir akustik merkezi ve bir egzoz emisyon laboratuvarı barındıran markanın Avrupa'daki 1 numaralı otomobil geliştirme tesisi.

 

Bu arada Ford, salgın nedeniyle çalışanlarına getirdiği zorunlu olmadıkça seyahat etmeme uygulamasını 27 Mart'tan 17 Nisan'a kadar uzattı. Geçen hafta, Reuters, Çin'de iki Ford çalışanına koronavirüs teşhisi konulduğunu, ancak durumlarının iyileştiğini bildirmişti.

 

Ford Avrupa yöneticisi Stuart Rowley, salgın nedeniyle üretimde ciddi bir durma yaşanmasını beklemediğini söyledi. Rowley, "Şu an iyi durumdayız, iki hafta içinde durum daha netleşecektir." dedi.

Son Güncelleme : 11 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo