Nissan Brexit Belirsizliğine Rağmen Yeni Nesil Qashqai'yi İngiltere'de Üretecek

Ototeknikveri     10 Mart 2020 10:51

Nissan’ın yeni nesil Qashqai’yi İngiltere Sunderland’daki fabrikasında inşa etmeyi planları Brexit hakkındaki endişelere rağmen değişmedi.

Nissan Brexit Belirsizliğine Rağmen Yeni Nesil Qashqai'yi İngiltere'de Üretecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil üreticisi, yeni modelin üretimi için fabrikada 400 milyon sterlin yatırım yaptığını açıkladı.

 

Duyuru, Nissan’ın İngiltere’nin AB’den ayrılmasının gümrük vergilerine yol açması durumunda Avrupa operasyonlarının (Barselona fabrikası dahil) sürdürülemez hale geleceği yönündeki uyarılarına rağmen geliyor. Reuters'e göre, Nissan hükümetten Brexit'in rekabet gücünü etkilemeyeceğine dair güvence aldı.

 

İngiltere Ocak ayında resmen Avrupa Birliği'nden ayrılırken, ticaret koşulları yıl sonuna kadar değişmeyecek. Bundan sonra henüz müzakere edilmemiş yeni bir anlaşma yürürlüğe girecek. Otomobil üreticileri gümrük vergileri gelmesi durumunda ek maliyetlerle karşılaşabilir, bu da üretimi yavaşlatabilir hatta durdurabilir.

 

Qashqai için yatırılan 400 milyon sterlin, yeni Juke'nin lansmanı için yatırılan 100 milyon sterlin'in üstüne geliyor ve Nissan tarafından tesise beş yılda yapılacak toplam 1 milyar sterlin planlı yatırımın bir parçası.

 

İngiltere, Avrupa'da Nissan için önemli bir üretim merkezi ve Sunderland kompleksi şu anda LEAF, Qashqai ve Juke'yi üretiyor. Tesiste 7000'den fazla kişi çalışıyor. Tesis, 2019 yılına kadar Infiniti araçları da üretti, ancak dizel talebindeki düşüş nedeniyle bunlar durduruldu. Buna ek olarak, Sunderland gelecek nesil X-Trail üretimini Japonya'ya kaptırdı.

 

Nissan’ın Sunderland tesisi, 2019'da yaklaşık 350.000 araç üretimiyle İngiltere’nin en büyük otomobil fabrikası.

Son Güncelleme : 10 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo