Bentley, Mulsanne'ın Yavaş Satışlar Nedeniyle Kaldırıldığını Açıkladı

Ototeknikveri     10 Mart 2020 10:51

Bentley Mulsanne bu bahar üretimden kaldırılacak ve şirket Rolls-Royce Phantom rakibini neden öldürdüğünü açıkladı.

Bentley, Mulsanne'ın Yavaş Satışlar Nedeniyle Kaldırıldığını Açıkladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Top Gear ile yaptığı röportajda Bentley CEO'su Adrian Hallmark, Mulsanne'nin ömrünün satışlarının yavaşlaması nedeniyle sona erdiğini söyledi. Hallmark, “Büyük sedan segmenti, Bentley'in 100 yıldan fazla bir süredir temeli oldu, ancak Phantom'dan daha fazla satmamıza rağmen satışlar geriledi.” dedi.

 

Peki işler ne kadar kötüye gitti? Hallmark, Arnage günlerinden bu yana “dünyadaki çok yüksek gelirli bireylerin sayısının üç katına çıkmasına rağmen” şirketin geçen yıl sadece “500'e yakın" Mulsanne sattığını söyledi.

 

Arnage'den bahsetmişken, şirket bu modeli yılda yaklaşık 1200 adet satıyordu. Mulsanne satışlarının bunun yarısından daha az olduğu göz önüne alındığında, Bentley satış rakamlarının devam eden üretimi haklı çıkarmak için yeterli olmadığına karar verdi.

 

Yavaş satışlar aynı zamanda bir Mulsanne halefinin hazırlanmayacağı anlamına da geliyor. Hallmark'ın belirttiği gibi, ultra lüks büyük sedan segmenti “kritik düşüşte” ve Bentley masrafları hesapladıktan sonra yeni bir modelden kar elde edemeyecek.

 

Elbette, Flying Spur geçen yıl yeniden tasarlandığından Bentley sedanlardan vazgeçmedi. Mulsanne kadar muhteşem olmasa da, Hallmark, Flying Spur'un Mulsanne'den altı kat daha fazla sattığını söylüyor. Ayrıca yeni modelin “şimdiye kadar yaptığımız her şeyden daha rafine” olduğunu söyledi.

 

Ana akım sedanlar gibi, Mulsanne de crossover çılgınlığının kurbanı olmuş gibi görünüyor. Bentley’in satışlarının neredeyse yarısı Bentayga’dan geliyor ve son birkaç yılda Rolls-Royce Cullinan ve Lamborghini Urus da dahil olmak üzere bir dizi üst düzey crossover piyasaya sürüldü.

Son Güncelleme : 10 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo