PSA Grubu Elektrikli Otomobil Güç Aktarım Organlarını Kendisi Üretecek

Ototeknikveri     11 Mart 2020 10:44

Avrupa Birliği’nin yeni emisyon hedefleri yürürlüğe gireli sadece 2 ay olmasına rağmen, PSA Grubu 2025’te başlayacak bir sonraki aşamaya şimdiden hazırlanıyor. Grup, elektrikli taşıtlarının güç aktarım organlarını kendisi üretecek.

PSA Grubu Elektrikli Otomobil Güç Aktarım Organlarını Kendisi Üretecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

PSA CEO’su Carlos Tavares yatırımcılarla yaptığı toplantıda “Hedefimiz elektrikli taşıtlarımızın güç aktarım organlarının tüm kontrolünü elimizde bulundurmak.” dedi.

 

Grubun mevcut elektrikli veya hibrit modelleri için motorlar ve piller dış tedarikçilerden alınıyor. 2022 yılından itibaren ise bu durum değişecek ve Japon tedarikçi Nidec ile kurulan ortak girişim PSA’nın Fransa’nın Tremery kentindeki fabrikasında ilk elektrikli motorlarını üretecek.

 

PSA aynı zamanda Punch Powertrain ile başka bir ortak girişim daha kuruyor. Bu girişim Fransa’nın doğusundaki tesislerde elektrikli taşıtlar için şanzıman üretecek. Bu arada 2023 yılında Total-Saft’ın yardımıyla Fransa ve Almanya’da ilk pil hücreleri üretilecek.

 

Sonuç olarak karlılık faktöründen kaçış yok. Tavares firmasının motorlar, şanzımanlar, devir düşürme donanımı ve pil hücrelerinin grup bünyesinde üretiminden %10 tasarruf sağlayabileceğini umuyor.

 

Yönetici, elektrikli otomobillerin adet başına kar marjının henüz yanmalı motorlu taşıtlar kadar iyi olmadığını belirterek, “Elektrikli ve hibrit otomobillerin maliyet açısından avantajlı hale gelmesi için daha çok çalışmalıyız.” dedi.

 

Tavares, “Gelecekte mesele emisyonları azaltmak olmayacak. Zaten şu anda da sıfır emisyonlu taşıtlar var, onları satın alabilirsiniz. Asıl mesele sıfır emisyonlu taşıtları ulaşılabilir fiyatlarla satmak olacak.” diye konuştu.

 

PSA’nın Avrupa operasyonları yöneticisi Maxime Picat’a göre, grubun her şeyi tamamen kendisinin yapması günümüz koşullarında mümkün değil ve bu yüzden ortak girişimler aracılığıyla yine tedarikçilerle iş birliği kuruluyor. Picat, “Otomotiv sektörüne bilgimizi, üretim yeteneklerimizi, satın alma gücümüzü sunuyoruz. Bunlar paydaşlarımız için daha fazla değer ve daha iyi performans gösteren bir entegre zincir yaratabilir.” dedi.

Son Güncelleme : 11 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo