BMW i8 En Başarılı Elektrikli Spor Otomobili Olarak Adını Tarihe Yazdırdı

Ototeknikveri     11 Mart 2020 10:44

BMW’nin i8 hibrit spor otomobili ilk olarak 2014 yılının Mayıs ayında firmanın Leipzig fabrikasında üretime girmişti. Model gelecek ay ömrünü tamamlayacak ve üretimden kaldırılacak.

BMW i8 En Başarılı Elektrikli Spor Otomobili Olarak Adını Tarihe Yazdırdı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW’ye göre i8 elektrikli motora sahip benzerleri arasında dünyanın en başarılı spor otomobili olarak tarihe adını yazdırdı. 150.000 dolar fiyatlı model 20.000 adetten fazla satıldı.

 

BMW i8 dünya prömiyerini 2013’te IAA otomobil fuarında gerçekleştirmiş, buna şehir ortamı için uygun i3 modeli de eşlik etmişti. İki model BMW’nin kompakt ve orta boy modellerden X modellerine, spor otomobillere ve sedanlara kadar, kendilerinden sonra gelen plug-in hibrit versiyonlarına öncülük etti.

 

BMW Grubu 2023 yılı itibariyle ürün yelpazesinde 25 elektrikli ve hibrit model sunmak istiyor. Bunların yarıdan fazlası tamamen elektrikli olacak.

BMW i8 FIA Formula E Şampiyonası’nda 2015 – 2019 yılları arasında beş kez arka arkaya ödül kazandı, aynı zamanda organizasyonun güvenlik otomobili oldu. Bunun yanında i8 başta Top Gear olmak üzere otomotiv basınından da pek çok ödül aldı.

BMW’nin Leipzig fabrikası şu anda i8’in sınırlı Ultimate Sophisto Edition versiyonundan 200 adet üretiyor. Model kendi segmentinde %50’den fazla piyasa payına sahip ve gelecek ay üretimi sona erene kadar segmentin lideri olmayı sürdürecek.

Yakında yeni bir i8 almak imkanı kalmayacak olsa da, piyasada ikinci el i8 ve i8 roadster modelleri uzun bir süre daha bulunmaya devam edecek. Dolayısıyla meraklıları hala fırsatı kaçırmış değil.

Son Güncelleme : 12 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo