BMW, 2021'de Yanmalı Motorlu Modellerini %50 Azaltacak

Ototeknikveri     12 Mart 2020 11:46

BMW 2019 için finansal sonuçlarını sundu ve geleceğe dair planlarını aktardı.

BMW, 2021'de Yanmalı Motorlu Modellerini %50 Azaltacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Elektrikli otomobiller geliştirmek pahalı olduğu için firmanın Ar-Ge masrafları geçen yıl %12 arttı. BMW bu nedenle 2022’nin sonuna kadar 12 milyar euro tasarruf etmeyi hedeflediği bir maliyet kısma programı başlattı.

 

Bu çaba kapsamında, BMW yeni modelleri için geliştirme süresini üçte bir kısaltıyor. Daha da önemlisi, firma geleneksel yanmalı motorlu modellerini 2021’den itibaren yarı yarıya azaltacak ve gelişmiş, akıllı taşıt mimarileri geliştirmeye odaklanacak.

 

BMW ilk önce hangi yanmalı motorları kaldıracağını açıklamadı ancak bunların yerine yeni elektrikli ya da hibrit modellerin geleceği biliniyor. Dönüşüm bir gecede gerçekleşmeyecek ve firma bu değişikliklerin tamamlanmasının 2022 yılından sonra olacağını tahmin ediyor.

 

Geleneksel motorları azaltmanın yanı sıra, BMW ürün portföyünü daha az karmaşık hale getirecek. Bu kapsamda bazı az satan modeller ya da versiyonlar elenebilir.

 

Bununla birlikte, firma pek çok yeni model de planlıyor. BMW detay vermedi ancak özellikle en karlı segmentlerde yeni modeller olacağını belirtti. Bu da daha fazla crossover model göreceğimiz anlamına gelebilir. Bunlardan birinin de uzun zamandır beklenen X8 olması mümkün.

 

BMW 2023 itibariyle 25 elektrikli ve hibrit modele sahip olmayı planlıyor. Bunların yarıdan fazlası elektrikli olacak ve iX3, iNext ve i4 gibi modeller de aralarında bulunacak.

 

2021 yılında elektrikli otomobillere talebin iki katına çıkacağına inanan firma yeni modellerinden çok umutlu. BMW 2025 itibariyle satışların %30’unun elektrikli otomobillerden oluşmasını bekliyor.

 

Bu arada firmanın net karı 2018’e kıyasla %28.9 düşerek 5 milyar euro oldu. Buna karşın satış rakamları %4.6 düşüş yaşayan MINI hariç grubun tüm markalarında ve neredeyse tüm modellerde arttı.

Son Güncelleme : 13 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo