650 Hp Elektrikli Spor Otomobil Konsepti Apex AP-0

Ototeknikveri     13 Mart 2020 11:46

Apex, koronavirüs nedeniyle bir gecikmenin ardından yeni AP-0 konseptini resmi olarak tanıttı.

650 Hp Elektrikli Spor Otomobil Konsepti Apex AP-0
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2022'nin sonlarında piyasaya sürülecek bir üretim modelini önizlemek için tasarlanan AP-0, “yarışlardan ilham alan ve yola çıkması yasal” bir elektrikli spor otomobil.

 

Kişilikle dolu AP-0, hareketsiz dururken bile hızlı görünen çarpıcı bir tasarıma sahip. Araba elektrikli olduğundan, geleneksel bir ön panjuru yok ve bunun yerine, havayı araç içinden ve kaputtan yönlendiren dar kanallara sahip.

 

Ön kısımda ayrıca bir splitter ve üç parçalı LED farlar görüyoruz. Otomobilde dijital yan aynalar ve Formula 1'den ilham alan aerodinamik arka yüzgeç ile gözyaşı damlası şeklinde cam tavan da bulunuyor. Kelebek tipi kapılar ve 19 ve 20 inç karbon fiber jantlar da dikkat çekiyor.

 

Konsept muazzam bir difüzöre sahip olduğundan sportif stil arkada devam ediyor. Bununla birlikte, en benzersiz stil özelliği, dikkat çekici arka lambalar. Tam genişlikteki arka lambalar yeni bir şey olmasa da, AP-0 dikey ışıklar içeriyor ve bu da konsepte benzersiz bir görünüm kazandırıyor.

 

Apex iç mekandan henüz resim yayınlamadı, ancak iki koltuklu ve “pürüzsüz malzeme katmanları” içeren bir gösterge panosu olan “temiz, basit” bir kabin bekleyebileceğimizi söyledi. Ayrıca işlenmiş alüminyum ve karbon fiber içeren kompakt bir direksiyon simidi de olacak.

 

Teknoloji cephesinde, konsept holografik artırılmış gerçeklik ekranı ve bir AR Yarış Eğitmeni ile donatılmış. Eğitmen, “sürücülerin yeni yarış pistlerini öğrenme şekli”ni oyunlaştırıyor.

 

AP-0 ayrıca aracın çevresiyle ilgili ayrıntılı haritalar oluşturan gelişmiş bir LiDAR sensörüne sahip. Şirket bunun otomobilin yayalar, bisikletliler ve diğer araçlar gibi potansiyel tehlikeleri daha doğru bir şekilde tanımlamasına izin verdiğini söyledi. Otomobil Seviye 3 yarı-otonom bir sürüş sistemine sahip ve bu daha sonra Seviye 4'e yükseltilebilir.

 

Otomobilde 650 hp (484 kW / 659 PS) güç çıkışına sahip bir elektrikli motor ve 90 kWh lityum iyon pil paketi bulunuyor. Arkadan çekişli spor otomobilin azami hızı 306 km/s, ayrıca otomobil 2.3 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor.

 

Apex, konseptin WLTP döngüsünde 515 km'ye kadar menzile sahip olduğunu söylüyor. Pil bittiğinde, bir CCS hızlı şarj cihazı kullanılarak 15 dakikadan daha kısa sürede %80 şarj edilebiliyor. Tip 2 bağlantıyla ise tam şarj sekiz saat sürüyor.

 

AP-0'ın boş ağırlığı 1200 kg. Bu kadar hafif bir araç, gövde panelleri ve jantlar gibi kısımlarda karbon fiber kullanımı sayesinde mümkün olmuş.

 

Konsept, hafif olmasının yanı sıra, motor sporlarından ilham alan itme çubuklu süspansiyona sahip olduğu için uygun bir spor otomobil gibi davranmayı vaat ediyor. Model ayrıca, 360 mm ön ve 340 mm arka diskleri olan bir karbon seramik fren sistemine sahip.

 

Üretim modeli iki yıl sonra gelecek ve şirket fiyatlandırmanın 166.476 euro'dan başlayacağını belirtti.

Son Güncelleme : 14 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo