Japon Otomobil Üreticileri Üretimi Çin’den Meksika’ya Kaydırıyor

Ototeknikveri     16 Mart 2020 10:49

Koronavirüs salgını nedeniyle, otomobil üreticileri faaliyetlerine devam edebilmek için üretimi Çin dışındaki ülkelere kaydırıyor.

Japon Otomobil Üreticileri Üretimi Çin’den Meksika’ya Kaydırıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Japon otomobil üreticisi Mazda’nın tedarikçisi, üretimi Çin’deki Jiangsu fabrikasından Meksika’daki Guanajuato fabrikasına yönlendirdi. Mazda3 ve CX30 modellerinin dış cephe bileşenlerini üreten tedarikçi, Meksika’daki tesiste üretimi %50 artırdı. Buradan çıkan parçalar Mazda’nın Japonya tesisine gönderiliyor ve diğer parçalarla biraraya geliyor. Üreitm lokasyonlarındaki söz konusu değişiklik firmaya 5 milyon dolara mal oldu.

 

Bu yüksek bir maliyet ancak Mazda üretimi durdurmak istemiyor ve tedarikçilerinin de parça göndermeye devam etmelerini bekliyor.

 

Bu arada, Toyota ve Nissan gibi pek çok markaya aydınlatma üniteleri tedarik eden Koito Manufacturing, Çin’in Hubei eyaletindeki LED far ve arka lamba üretimini durdurdu. Hubei eyaleti salgının ilk çıktığı nokta.

 

Koito şimdi üretimin en azından bir kısmını virüsten fazla etkilenmeyen başka bir yere kaydırarak ihracat taleplerini karşılamaya çalışacak.

 

Honda’nın iç kapı iç panelleri ve tavan parçalarını tedarik eden Kasai Kogyo da üretimini Çin’in Wuhan kentinden Kuzey Amerika ya da Avrupa’ya kaydırmayı planlıyor. Bu değişiklik de yine epey maliyetli olacak ve yürürlüğe girmesi için zamana ihtiyaç var.

Son Güncelleme : 16 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo