Avrupa’da Otomobil Bayileri Kapanıyor

Ototeknikveri     17 Mart 2020 08:49

Pek çok devlet koronavirüs salgını nedeniyle işyerlerinin büyük kısmını kapatırken ve vatandaşlarının dolaşımını kısıtlarken, Avrupa’da otomobil bayileri de showroomlarını halka kapatıyor.

Avrupa’da Otomobil Bayileri Kapanıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ulaşımın güvenliği ve devamı için gerekli olan bakım ve tamir hizmetleri ya da parça satışı devam etse de, otomobil showroomları kapanıyor.

 

Avrupa Bayiler Birliği (CECRA) yöneticisi Bernard Lycke konuyla ilgili açıklamasında “Bu kapanmalar üyelerimizn karlılığı üzerinde çok büyük olumsuz etki yaratacak ancak halk sağlığı için alınan kararlara saygı duyuyoruz. Bayilerin büyük çoğunluğu küçük ve bağımsız işletmeler, bu da üyelerimizin ekonomik geleceğiyle ilgili endişe duymamıza yol açıyor.” dedi.

 

Salgınla birlikte yeni otomobil satışları İtalya’da şimdiden büyük düşüş kaydetti. Bu ayın ilk iki haftasında yeni araç kayıtları üçte bir düşerek 27.000 adetin altında kaldı. Mart’ın ikinci haftası özelinde ise düşüş %50’ye ulaştı. 13 Mart Cuma itibariyle sadece 500 yeni otomobil kaydı yapıldı. Bu da 14 Şubat Cuma’ya kıyasla %90 düşüş anlamına geliyor.

 

Eğer bayiler normal faaliyetlerine dönemezse İtalya’da Mart ayı sonunda satışlardaki düşüş %85’i bulabilir. Bu da Şubat’ta Çin’de yaşanan %80’lik düşüşün de aşılması demek.

 

ABD’de de önümüzdeki günlerde benzer düşüşlerin görülmesi bekleniyor.

 

Son Güncelleme : 17 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo