2021 Hyundai Elantra Dört Kapılı Coupe Gövde ve Yeni Hibrit Versiyonla Çıktı

Ototeknikveri     18 Mart 2020 11:01

Hyundai Elantra'ya 2019 için tartışmalı bir makyaj yapılmıştı, şimdi şirket Kaliforniya'da yepyeni bir model tanıtarak geçmişin günahlarını silmeye çalışıyor.

2021 Hyundai Elantra Dört Kapılı Coupe Gövde ve Yeni Hibrit Versiyonla Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Günlük kullanım için dört kapılı bir coupe olarak tanımlanan 2021 Elantra markanın “Duyusal Sportiflik” tasarım dilini benimsiyor. Otomobil, selefinden daha karakteristik bir stile sahip ve kalabalığın arasından sıyrılacak kadar güzel.

 

Beklendiği gibi, model Sonata'nın ayak izlerini takip ediyor ve geniş yüzlü “parametrik mücevher desenli” ön panjurla geliyor. Dönüş sinyalleri ızgaraya entegre edilmiş ve köşeli farların yanında bulunuyor.

 

Modern ön kısımda, uzun bir kaput ve devamında şık bir üstyapı görülüyor. Yukarı doğru uzanan bir kemer çizgisi ve belirgin bir karakter çizgisi dikkat çekiyor. Tavan ve camlı kısımlar daha dinamik ve Hyundai arka pencereye “coupe benzeri görünümü pekiştirmek” için siyah vurgular eklemiş. Ayrıca entegre bir arka rüzgarlık ve özgün “H-Tail” arka lambalar var.

 

Selefi ile karşılaştırıldığında, 2021 Elantra 56 mm daha uzun, 25 mm daha geniş ve 20 mm daha alçak. Aks mesafesi de 20 mm artarak 2720 mm olmuş.

 

Yüksek Teknoloji ve Modern Bir İç Mekan

İçeride, tasarımcılar “sürücüyü bir uçak kokpiti gibi saran sürükleyici bir koza” fikrini benimsedi. Model 10.25 inç dijital gösterge paneli ve isteğe bağlı 10.25 inç multimedya sistemiyle selefinden daha yüksek teknolojiye sahip. Multimedya sistemi, kablosuz Android Auto ve segment için bir ilk olan kablosuz Apple CarPlay'i de destekliyor.

 

Diğer özellikler arasında ince hava girişleri, çok sayıda tutma kolu ve 64 farklı renkte ortam aydınlatması bulunuyor. Araç ayrıca kablosuz akıllı telefon şarj cihazı, sekiz hoparlörlü Bose ses sistemi ve Elantra'nın bir Android akıllı telefon veya NFC kartı ile açılmasını, çalıştırılmasını ve sürülmesini sağlayan bir Dijital Anahtar ile donatılabiliyor.

 

Otomobil, gelişmiş bir doğal ses tanıma sistemine sahip. Klima kontrol sistemi ve ısıtmalı koltuklar da dahil olmak üzere çeşitli ayarları kontrol etmek için kullanılabiliyor.

 

Daha şık stile rağmen, iç boyutlardan ödün verilmemiş. Aslında tam tersi 2021 modelinin daha fazla baş, bacak ve omuz boşluğu var. Arka yolcular, 58 mm ek ayak mesafesi olduğu için her zamankinden daha rahat ediyorlar.

 

Tanıdık Dört Silindirli Motor ve Yepyeni Bir Hibrit Sistem

Kaputun altında, sürücüler 147 hp (110 kW / 149 PS) güç çıkışı ve 179 Nm tork üreten 2.0 litrelik dört silindirli bir motor bulacaklar. Motora CVT şanzıman eşlik ediyor.

 

Hyundai şanzımanın “sürücü komutları, araç davranışı ve hızlanma arasındaki doğrusallığı artıran” yeni bir vites kontrol stratejisine sahip olduğunu söylüyor. Şirket ayrıca, Elantra'nın sınıfının en iyi yakıt ekonomisini sunacağını belirtiyor.

 

2021 için büyük haber, tamamen yeni bir hibrit versiyonun eklenmesi. Sistemde 1.6 litrelik GDI Atkinson döngülü dört silindirli bir motor, bir elektrikli motor ve arka koltuğun altında 1.32 kWh lityum iyon pil takımı bulunuyor. Bu kurulum, otomobile 139 hp (104 kW / 141 PS) güç çıkışı ve 264 Nm tork değeri kazandırıyor.

 

Motor, modele “dinamik ve ilgi çekici bir sürüş deneyimi” sunmayı vaat eden altı vitesli çift debriyajlı şanzımana bağlanıyor.

 

Yeni Bir Araba İçin Yeni Bir Platform

2021 Elantra, öncekinden daha hafif, daha güvenli ve daha güçlü olan yeni K3 platformunu kullanıyor. Yeni platform ayrıca daha kısa bir ön çıkıntıya ve daha düşük bir ağırlık merkezine izin veriyor.Bu da Elantra'yı sürmeyi daha eğlenceli hale getirmeye odaklanan çeşitli değişikliklerden biri. Diğer değişiklikler arasında optimize edilmiş bir direksiyon sistemi ve daha duyarlı kullanım için yeni bir süspansiyon montaj yapısı bulunuyor.

 

Elantra standart olarak çeşitli sürücü destek sistemleri ile birlikte gelecek. Öne çıkan özellikler arasında Yaya Algılama ve İleri Çarpışma Kaçınma Yardımı, Şerit Koruma Yardımı, Şerit Takip Yardımı, Uzun Far Yardımı ve dinamik yönergeleri olan bir arka görüş kamerası bulunuyor.

 

Müşteriler ayrıca Adaptif Hız Sabitleyici, Arkadan Geçen Trafik Uyarısı ile Kör Nokta Çarpışma Kaçınma Yardımı gibi daha gelişmiş sürücü destek sistemleri sipariş edebiliyorlar.

 

Diğer seçenekler arasında Güvenli Çıkış Uyarısı ve aracın şeridinde ortalanmasına ve öndeki araçla güvenli bir mesafeyi korurken uygun bir hızda hareket etmesine yardımcı olan bir Otoyol Sürüş Destek sistemi de bulunuyor.

 

2021 Hyundai Elantra bu sonbaharda üretime girecek ve satışlar dördüncü çeyrekte başlayacak.

Son Güncelleme : 19 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo