Kia Sorento’dan Yeni Fotoğraflar ve Detaylar

Ototeknikveri     18 Mart 2020 11:01

Uzun bir bekleyişin ardından 2021 Kia Sorento nihayet tanıtıldı. Yeni model öncekine göre pek çok açıdan daha gelişmiş ve dünya genelinde pek çok piyasada satılacak.

Kia Sorento’dan Yeni Fotoğraflar ve Detaylar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Sorento özgün bir dış cephe tasarımına sahip ve Stonic, Seltos, Sportage ve Telluride modellerinin yanında yer alacak.

 

Kia’nın tasarımcıları yeni Sorento’yu yaratırken “rafine cesaret” kavramından ilham almış ve heybetli görünümlü bir estetik ile kalite ve şıklığı birleştirmiş. SUV’nin ön kısmı Kia’nın imzası niteliğindeki “kaplan burnu” ön panjur, yeni farlar ve “kaplan gözü” LED gündüz farları ile geliyor. Araçta ayrıca şık bir tampon ve koruyucu plaka görülüyor.

 

Yandan bakıldığında boyutlar önceki modelden farklı görünüyor. Yeni Sorento 10 mm büyürken, arka ve ön sarkıntılar kısalmış. Diğer önemli tasarım bileşenleri arasında geniş D sütunu, dikey arka lambalar ve genel olarak daha şık çizgiler bulunuyor. Avrupalı müşteriler yeni modelde on renk seçeneğine sahip olacak.

 

Dördüncü nesil Sorento’nun kabininde de radikal değişiklikler var. Örneğin 12.3 inç dijital kontrol paneli ve 10.25 inç dokunmatik multimedya sistemi ekranı ve navigasyon sistemi bu yenilikler arasında. Multimedya ekranının her iki tarafında dokunmaya duyarlı geribildirimli butonlar bulunuyor.

 

Kia ayrıca kabin genelinde materyalleri geliştirmek için de sıkı çalışmış. Metalik yüzeyler, deri döşeme ve pek çok kısımda kabartmalı saten efektli yüzeyler kabinde göze çarpıyor. Siyah kumaş ve kapitone Nappa deri seçenekleri de bazı versiyonlarda sunulacak.

 

2021 Sorento Kia’nın üçüncü nesil N3 orta boy SUV platformunu kullanıyor ve aks mesafesi 35 mm daha geniş.

 

Hangi motorlar sunulacak?

Modelle birlikte piyasaya göre farklı motor seçenekleri bulunacak. Avustralya ve Avrupa’da Kia Sorento’yu 2.2 litre dört silindirli “Smartstream” dizel motorla satacak. Motor 198 hp güç çıkışı ve 440 Nm tork değerine sahip. Bu motorla birlikte yeni sekiz vitesli çift debriyajlı şanzımanı geliyor.

 

Güç aktarım organı ailesinin en yeni üyesi Kia’nın Smartstream hibrit sistemi. Sistem 1.6 litre turboşarjlı benzinli dört silindirli motor, 44.2 kW elektrikli motor ve 1.49 kW lityum iyon polimer pil paketine sahip. Bu versiyon 227 hp güç çıkışı ve 350 Nm tork sağlıyor, altı vitesli otomatik şanzımanla geliyor.

 

Kuzey Amerika’da da Smartstream hibrit sistem ve 2.5 litre T-Gdi motor sunulacak. Motorun güç çıkışı 277 hp, tork değeriyse 421 Nm. Bu 2.5 litre motor, sekiz vitesli çift debriyajlı otomatik şanzımanla gelecek.

 

Kia Sorento aynı zamanda çok sayıda aktif ve pasif güvenlik sistemleriyle donatılmış. Versiyona göre değişen şekilde Sorento Kia’nın İleri Çarpışma Kaçınma Asistanı, Kör Nokta Monitörü, Çevre Görünüm Monitörü, Kör Nokta Çarpışma Kaçınma Asistanı, Akıllı Hız Sınırı Asistanı, Akıllı Seyir Kontrolü ve Dur & Kalk, Şerit Takip Asistanı, Sürücü Dikkat Uyarısı, Otoban Sürüşü Asistanı, Arka Görünüm Monitörü, Park Yeri Çarpışma Kaçınma Asistanı ve Arkadan Geçen Trafik Asistanı ile sunuluyor.

 

Bunlara Kia’nın Uzaktan Akıllı Park Asistanı da eşlik ediyor. Sistem otomobili anahtarlık üzerinden kontrol edilerek sürücüsüz şekilde park alanına sokabiliyor ya da alandan çıkartabiliyor.

 

2021 Sorento Kore ve ABD başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerindeki farklı fabrikalarda üretilecek. Fiyat detayları henüz açıklanmadı.

Son Güncelleme : 19 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo