2021 VW Golf R Elektriğe Hayır Diyor, Gerçek Bir “Sürüş Makinesi” Olacak

Ototeknikveri     19 Mart 2020 05:09

Yeni Golf GTI, GTD ve GTE benzinli, dizel ve plug-in hibrit performans modelleri tanıtıldı. Volkswagen şimdi 2021 Golf R modeline odaklanmış durumda.

2021 VW Golf R Elektriğe Hayır Diyor, Gerçek Bir “Sürüş Makinesi” Olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Golf R, R departman yöneticisi Jost Capito’ya göre dört çekişli gerçek bir sürücü otomobili olacak ve hibrit ya da elektrikli versiyon sunmayacak.

 

Capito, “Yeni Golf R hakkında size henüz fazla detay veremem ancak gerçek bir sürüş makinesi olacağını söyleyebilirim. Hibrit versiyon olmayacak, zaten satış rakamları sınırlı bir model.” dedi. Sonuç olarak 2021 Golf R yanmalı motorlarla devam edecek. Bileşenlerini Bentley Bentayga Hybrid ile paylaşan 455 hp Touareg R PHEV için durum farklıydı.

Hibrit ya da elektrikli olmasa da, Capito’ya göre yeni Golf R kimsenin beklemeyeceği teknolojilere sahip olacak. Bu teknolojilerin neler olacağını birlikte göreceğiz. Araçta turboşarjlı dört silindirli motor, dört çekişli sürüş sistemi ve çift debriyajlı otomatik şanzıman sunulması bekleniyor. Altı vitesli manuel şanzımanın da şansı olup olmadığını daha sonra göreceğiz.

Yeni 2021 Golf R modelinde 2.0 litre turbo dört silindirli 333 PS (328 hp / 245 kW) motorun bulunabileceği söyleniyor. Bu güç çıkışının doğru olduğunu kabul edersek, öncekine göre 23 PS (23 hp) güç çıkışı artışı anlamına geliyor. Bu donanımla otomobil 4.6 saniyeden biraz kısa sürede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabilir. Mevcut Golf R opsiyonel Performance Pack ile azami 270 km/s hıza sahip.

Otomobilin bu yaz aylarında, muhtemelen 2020 Goodwood Hız Festivali’nde tanıtılması planlanıyordu. Koronavirüs salgını nedeniyle tanıtımın ertelenmesi gündeme gelebilir. Yıl sonundan önce özel bir etkinlikle tanıtılması da mümkün.

Son Güncelleme : 19 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo