Tesla Fremont Fabrikasında Daha Az Sayıda Çalışanla Üretime Devam Ediyor

Ototeknikveri     19 Mart 2020 06:37

Tesla Fremont fabrikasında işçi sayısını azalttı ancak üretime devam ediyor gibi görünüyor. Firma, bölgede karantina tedbirleri alan resmi yetkililerle pazarlık ediyor.

Tesla Fremont Fabrikasında Daha Az Sayıda Çalışanla Üretime Devam Ediyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bölgeden bir resmi yetkili konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bize 10.000 işçiden 2500 işçiye düştüklerini söylediler. Hala üretime devam ettiklerini düşünüyorum. Faaliyetlerini minimuma indirmeleri gerektiğini ısrarla belirttik.” dedi.

 

Herkesin bulunduğu yerde karantinaya alınması gerektiği bu süreçte, seyahat ve ticaret faaliyetleri sadece çok gerekli durumlarda yapılabilecek şekilde düzenlendi. Hayati bir mesele olmadıkça insanların evden dışarı çıkmamaları isteniyor. Üretim faaliyetlerinin de minimumda kalması tavsiye ediliyor.

 

Tesla’nın Fremont fabrikasının bulunduğu Alameda ilçesi yetkilileri, Tesla’nın üretiminin gıda ya da ilaç gibi hayati önem taşıyan bir alanda olmadığını, dolayısıyla tüm çalışanlarını karantinaya gönderip fabrikanın normal faaliyetlerini durdurması gerektiğini belirtiyor. Görgü tanıkları fabrikanın park yerinde binlerce otomobil bulunduğunu, çok sayıda işçinin girip çıktığını ve fabrikaya tırlarla malzeme geldiğini anlatıyor.

 

Öte yandan, açıklama yapan yerel yönetim yetkilisi, salgınla ilgili ciddi meselelere odaklandıklarını, Tesla’nın kendisinin sorumluluk alıp gerekeni yapması gerektiğini, yetkililerin daha önemli işleri olduğunu söyledi. Firmadan herhangi bir açıklama gelmedi.

Son Güncelleme : 19 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo