Bentley’in Gelecek SUV’si Plug-in Hibrit Olabilir

Ototeknikveri     19 Mart 2020 10:55

Bentley Bentayga piyasadaki en pahalı ve lüks SUV’lerden birisi ancak firma şimdi bunun da üzerinde konumlanacak hibrit sistemli yeni bir SUV planlıyor.

Bentley’in Gelecek SUV’si Plug-in Hibrit Olabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Car and Driver, Bentley yöneticisi Adrian Hallmark ile konuştu. Hallmark, firmasının yaşlanan Mulsanne’ın yerini alacak yeni bir model yapmama kararını ve SUV alanına odaklanma fikrini değerlendirdi.

 

Hallmark, “Eski güzel günlerde, 20 yıl kadar önce, Arnage yollardayken global dört kapılı otomobil satışları yılda ortalama 1500 – 2000 civarındaydı. Şimdi 1000’den de az ve bunun %50’si bizim araçlarımızdan oluşuyor.” dedi.

 

Bentley bu nedenle Mulsanne’ın yerini alacak yeni bir modeli mantıklı bulmuyor. Öte yandan, müşteri tercihi SUV’lere doğru yönelirken Hallmark, Mulsanne’dan kalan boşluğu dolduracak bir şey tasarladıklarını belirtti. Yönetici bir SUV’nin ekonomik açıdan en mantıklı tercih olacağını söyledi.

Hallmark, spor otomobil de düşünmediklerini, lüks otomobil alıcılarının artık SUV’leri çok daha çekici bulduklarını belirtti.

 

Eğer Bentley serisinde Bentayga’nın üzerinde konumlanacak bir SUV çıkartmaya karar verirse, bunu çok yakın zamanda görmeyeceğiz. Bu modelin, markanın ilk elektrikli modelinin çıkacağı 2025 yılından sonra gelmesi düşünülüyor. Bu da, Mulsanne birkaç ay içinde emekli olduğunda Bentley’in dört kapılı satışları için sadece Flying Spur’a güvenmesi gerektiği anlamına geliyor.

 

Yeni SUV’nin tam elektrikli değil plug-in hibrit olması bekleniyor.

Son Güncelleme : 19 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo