Volvo Koronavirüsün Etkilerini Azaltmak İçin Harekete Geçti

Ototeknikveri     20 Mart 2020 07:36

Koronavirüs salgını diğer otomotiv firmaları gibi Volvo’yu da pek çok açıdan olumsuz etkiliyor. Piyasanın zayıflaması, üretimin durma riski ve çalışanlarla ilgili endişeler bunlardan sadece bazıları.

Volvo Koronavirüsün Etkilerini Azaltmak İçin Harekete Geçti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firma yaptığı açıklamada önceliğinin çalışanlarının sağlığı ve güvenliği olduğunu belirtti. Volvo işyerlerinde çeşitli önlemler ve seyahat kısıtlamaları yürürlüğe konuldu.

 

Volvo bu önlemler kapsamında sosyal mesafelendirme uygulayacak. Bu üretimin zaman zaman durdurulması, mümkün olan işler için bazı personelin evden çalışması ve başka kişisel önlemleri kapsıyor.

 

Volvo’nun Belçika fabrikası 5 Nisan’a kadar kapalı kalacak. İsveç ve ABD fabrikaları ise 26 Mart – 14 Nisan tarihleri arasında kapalı kalacak.

 

26 Mart’tan itibaren evden çalışabilecek personelin ev mesaisi başlayacak ve çalışma saatleri azaltılacak.

 

Volvo’dan yapılan açıklamada, kimsenin işini kaybetmeyeceği, mümkün olan en kısa zamanda üretime dönüleceği de belirtildi.

 

Geçtiğimiz günlerde Volvo Çin’de kapattığı dört fabrikasında yeniden üretime başlamıştı. Ülkede showroomlarda da hareketliliğin başladığı belirtiliyor.

 

Firma salgının sağlığa etkilerinden korunurken kurumun ve çalışanların geleceğini de koruyacağından emin görünüyor.

 

Volvo’nun koronavirüs önlemlerinden etkilenen fabrikaları İsveç’te Torslanda, Skövde ve Olofström, Belçika’da Ghent, ABD’de Güney Karolina tesisleri oldu. Evden çalışacak personel arasında ise İsveç’in Göteborg kentindeki şirket merkezinden ve Ghent fabrikasından bazı çalışanlar var.

Son Güncelleme : 20 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo