2020 Skoda Octavia Combi Detaylandı

Ototeknikveri     20 Mart 2020 08:42

Skoda yeni Octavia’dan yeni fotoğraflar ve videolar yayınladı. Fotoğraflarda satışa çıkacak ilk versiyon olan Combi wagon görülüyor.

2020 Skoda Octavia Combi Detaylandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Avrupa’da segmentinin en çok satan modeli olan station wagon model bu bahar aylarında Avrupa’da bayilere ulaşan ilk versiyon olacak. Yeni Seat Leon, VW Golf ve Audi A3 MQB Evo platform kardeşleri gibi, dördüncü nesil Skoda Octavia her zamankinden daha sofistike ve çeşitli bir seri sunuyor.

 

Beş kapılı liftback ve wagon versiyonlarının yanı sıra, seride bir çok güç aktarım organı seçeneği, ilk kez plug-in hibrit de dahil olmaz üzere, sunulacak. Octavia iV ve Octavia RS iV versiyonları plug-in hibrit seçeneğine sahip olacak.

 

2020 Octavia’nın stili evrimsel nitelikte. Skoda modelin boyutlarını büyüterek öncekinden daha geniş ve uzun hale getirmiş. Bu da arkadaki yolcuların kullandığı alanda ve bagaj kapasitesinde artış sağlıyor. Sınıf lideri bagaj kapasitesi Combi’de 640 litre, hatchback modelde ise 600 litre.

 

İç mekanda her şey yeniden tasarlanmış. Yeni konsolda bağımsız ana ekran (8.25 – 10 inç ekran seçenekleri) ve opsiyonel 10.25 inç Virtual Cockpit bulunuyor. Ayrıca iki kollu direksiyon simidi (yeni kontrol düğmeleriyle), DSG şanzıman için küçük devre anahtarı, LED ambiyans aydınlatma ve yumuşak dokunuşlu materyaller de yenilikler arasında.

 

Opsiyonel ekstraların sayısı her zamankinden daha fazla ve aralarında masaj ve havalandırma fonksiyonlu Ergo koltuklar, baş üstü ekranı, ısıtmalı ön cam, üç bölgeli Climatronic, KESSY ve daha fazlası bulunuyor.

 

Kaputun altında da pek çok seçenek bulunuyor. Benzinli, yarı hibrit, plug-in hibrit, CNG (sıkıştırılmış doğalgaz) ve dizel güç aktarma organları 110 PS (109 hp) ve 204 PS (201 hp) arasında güç çıkışlarıyla geliyor.

 

En üst donanım seviyesi plug-in hibrit Octavia iV modeli 1.4 TSI benzinli motor, elektrikli motor ve 13 kWh pili biraraya getiriyor. Toplam güç çıkışı 204 PS (201 hp / 150 kW). Bu sistemle otomobil 60 km elektrikli sürüş mesafesine sahip.

 

Güvenlik bakımından yeni Skoda Octavia Çarpışma Kaçınma Asistanı, Dönüş Asistanı, Çıkış Uyarısı ve Yerel Trafik Uyarıları gibi özelliklere sahip. Ayrıca Bölge Görünümü, Yan Bölge Asistanı ve Öngörülü Seyir Kontrol sistemleri, Trafik İşaretleri Tanıma, Adaptif Şerit Asistanı, Trafik Sıkışıklığı Asistanı ve Acil Durum Asistanı sunuluyor.

 

2020 Skoda Octavia Combi bu bahar aylarında satışa çıkacak. Birkaç hafta sonrasında hatchback model gelecek.

Son Güncelleme : 20 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo