Volkswagen’in İlk Performans Odaklı Elektrikli Otomobilinden Detaylar

Ototeknikveri     20 Mart 2020 10:59

Volkswagen yeni GTX serisi kapsamında bir dizi performans odaklı elektrikli otomobil çıkartmayı planlıyor. Bunlardan birisi de ID 4 SUV’nin farklı bir yorumu olacak.

Volkswagen’in İlk Performans Odaklı Elektrikli Otomobilinden Detaylar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen’in teknoloji yöneticisi Matthias Rabe haberi doğrulayarak, ID 4 modelini ilk performans odaklı elektrikli otomobil için seçmenin doğru bir karar olduğunu, otomobilin çift elektrikli motor ve dört çekişli sistemle sunulacağını belirtti. ID 3 ise bilindiği gibi tek motor ve arkadan çekişle geliyor.

 

Rabe GTX adının kullanılması konusunda yorum yapmadı ancak bu hızlı elektrikli modellerin geleneksel GTI kitlesinden farklı bir müşteri kitlesine hitap edeceğini söyledi.

VW ID 4 modelinin giriş seviyesi versiyonları tek elektrikli motor ve arkadan çekişle gelecek. Bu modeller 201 hp güç çıkışı ve 310 Nm torka sahip olacak. Daha pahalı versiyonlarda ise öne monte edilmiş motorla güç çıkışı 302 hp, tork değeri 450 Nm olacak. Tıpkı ID 3 gibi, VW ID 4 modeli de farklı pil kapasiteleriyle sunulacak ve en büyüğü 500 km sürüş mesafesine sahip olacak.

Yeni çıkacak VW ID 4 SUV’yi coupe versiyon takip edecek. Bunun da ID 5 adını alması ve diğer model gibi bir GTX versiyonuna da sahip olması bekleniyor. Bu arada, Matthias Rabe bir ID 3 GTX olasılığına da açık kapı bıraktı ve “bu olağanüstü bir spor otomobil olabilir” dedi.

Son Güncelleme : 21 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo