Aston Martin DBX Coupe Çıktı, 7 Koltuklu Versiyon Bekleniyor

Ototeknikveri     22 Mart 2020 07:19

Aston Martin, Kanadalı milyarder Lawrence Stroll liderliğindeki bir kurtarma anlaşmasının ardından yeniden yapılanmanın ortasında. Şirket, yakışıklı DBX crossover'ın ek versiyonlarının geliştirilmesiyle seriyi genişletecek.

Aston Martin DBX Coupe Çıktı, 7 Koltuklu Versiyon Bekleniyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Aston Martin Lagonda’nın başkan yardımcısı ve uyum direktörü Marek Reichman, GoAuto’ya daha küçük bir SUV düşünmeseler de, bir coupe ve daha uzun bir versiyon da dahil olmak üzere DBX'in daha fazla gövde stilini sunabileceklerini açıkladı.

Reichmann, “Asla küçülmeyeceğiz. Boyut büyütmek daha kolay ve çok potansiyeli var." dedi.

B sütunlarının arkasında kemerli bir tavan çizgisine sahip DBX'in coupe-SUV versiyonu, BMW X6 M ve Audi RS Q, hatta Lamborghini Urus'a kadar pek çok iddialı rakiple karşılaşacak. Bu arada, daha uzun bir 7 koltuklu model, Aston Martin'e pazarda yeni bir yer açarak büyük, ultra lüks SUV segmentinde alıcılara cazip gelebilir.

Genişletilmiş SUV seçenekleri Aston Martin’in satışlarını artıracak ve bu tür araçlara olan talebin sürekli arttığı göz önüne alındığında daha istikrarlı bir gelir sağlayacak. Yönetici, mevcut müşterilerinin yüzde 72'sinin zaten Porsche, Lamborghini, Bentley veya Rolls-Royce gibi markalardan bir SUV'ye sahip olduğunu söyledi. DBX satışlarının yarısı markaya yeni giren müşterilerden geldi.

Reichman, “15 yıl önce göreve geldiğimde, müşteri kitlemizin ortalamasını tarif edecek olursam, klasik ayakkabı giymiş 54 yaşında beyaz bir erkekti. Hedefimiz daha ??fazla kadına ve daha fazla etnik kökene açılmak. Örneğin Çin'de müşteri kitlemiz yarı yarıya kadınlar ve erkeklerden oluşuyor ve ortalama yaş 35 civarında." dedi.

Geçen yılın sonunda tanıtılan DBX, AMG kaynaklı 4.0 litrelik çift turbo V8 motor kullanıyor. 9 vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş ile gelen motor, 542 HP güç çıkışı ve 700 Nm tork değerine sahip. Bu donanımla otomobil 4.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. ABD fiyatları 189.900 dolar'dan başlıyor.

Son Güncelleme : 22 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo