2021 Audi e-tron GT: Etkileyici Görünüş ve Bilinen Diğer Her Şey

Ototeknikveri     23 Mart 2020 09:23

Konsept otomobiller üretim modeline dönüştüklerinde çekiciliklerinin de büyük kısmını yumuşayan stille birlikte kaybederler. Audi e-tron GT ise böyle değil.

2021 Audi e-tron GT: Etkileyici Görünüş ve Bilinen Diğer Her Şey
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alman markası elektrikli spor sedan çalışmasını 2018 LA Auto Show'da tanıtmıştı ve son casus fotoğraflar, üretim modelinin de konsepte sadık kalacağını güçlü bir şekilde destekliyor. Peki yeni modelde ne değişti ve başka ne bekleyebiliriz? Şimdi daha ayrıntılı bir şekilde inceleyelim.

 

Kamuflaj ortadan kalktığında, yeni model öncüsü olan konsept ile aynı dramatik görünümü ortaya koyuyor. Ancak, ana farklar daha az etkileyici alt kapı kırışıklarında, daha küçük tekerleklerde ve Tesla tarzı pop-out kolların aksine geleneksel kapı kollarında görülebilir.

 

LA Otomobil Fuarı'ndan 2018 Audi e-tron GT Konsepti biraz daha farklı LED matris farlara, ters 'tek çerçeve' ızgaraya, daha düz bir alt hava girişine sahipken, kaput daha yumuşak bir orta girintiyle dikkat çekiyor. Yan aynalar geleneksel olarak daha büyük, ancak bazı ülkelerde ince kameralar aynaların yerini alacak.

 

Genel olarak, arka profil Audi A7 ile benzer ve belirgin arka tekerlek kemerleri, çarpıcı LED arka lambalar ve aerodinamik dengeyi artırmak için aktif bir rüzgarlık buradaki özellikler arasında.

 

Kaputun altında

İç mekanda da konseptle bağlantılar devam ediyor. Burada, dijital merkezli arayüzler ve fiziksel düğmelerin eksikliği, günümüzde birçok yeni otomobilin aksine tablet tarzı olmayan entegre dokunmatik ekran dikkat çekiyor.

 

Üretim modelinin, e-Tron GT Concept’in iç tasarımının ve burada görülen özelliklerinin çoğunu koruması bekleniyor. E-Tron GT eğimli tavan profilini Taycan ile paylaşırken, arkadaki tavan boşluğu sınırlanmıyor ve arka ayak boşluğunun geniş tutulmasına izin veren özel olarak tasarlanmış bir pile sahip. Çok gelişmiş sürücü destek sistemleri, WiFi bağlantısı ve vegan dostu döşemelere sahip 4 koltuklu bir iç mekan otomobilin cazibesini artırıyor.

 

Yeni e-Tron GT, Porsche Taycan ile aynı J1 mimarisini paylaşıyor. Bu, gövdenin hafif bir alüminyum ve çelik karışımı olacağı, zemin altındaki pilin çarpışma korumasını artıran bir yük taşıyıcı bileşen olarak işlev göreceği anlamına geliyor.

 

Etkileyici performans

Konsept, toplam 582 hp (434 kW) güç çıkışına sahip bir çift elektrikli motora (aks başına bir tane) sahipti. Dört tekerlekten çekiş ve iki vitesli şanzıman sayesinde otomobil 3,5 saniyede sıfırdan 100 km / s hıza çıkabiliyor.

 

90 kWh pil paketi sayesinde otomobil 400km'den fazla menzile sahip. 800V şarj sistemi sayesinde pil 20 dakikada doldurulabiliyor (ideal koşullarda 350 kW DC hızlı şarj ile). Bu da Tesla'nın süper şarj cihazları da dahil olmak üzere şu anda piyasada bulunan her şeyden daha hızlı.

 

Taycan gibi, otomobildeki rejeneratif fren sistemi 265 kW'a kadar enerji geri kazanabiliyor ve farklı performans ve mesafe seçeneklerinin mevcut olacağı tahmin ediliyor. Bunlar standart, uzun menzilli ve balistik S ve RS versiyonlarından oluşacak.

 

Rakipler ve tanıtım takvimi

E-Tron GT, Tesla Model S, Taycan, Mercedes-Benz EQS ve elektrikli Jaguar XJ gibi birçok elektrikli ve lüks sedan ile rekabet edecek.

 

Fiyatlandırma henüz bilinmiyor, ancak bu yıl içinde gerçekleşeceğine inanılan resmi bir açıklama ile Porsche Taycan'dan kesinlikle daha uygun olacak. Koronavirüs salgını konusundaki belirsizlik nedeniyle, tanıtım geleneksel bir otomobil fuarında olmayabilir.

Son Güncelleme : 23 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo