General Motors’un Yeni Elektrikli Modeli Kei Otomobillerden İlham Alıyor

Ototeknikveri     23 Mart 2020 11:35

Geçtiğimiz günlerde SAIC-GM-Wuling ortak girişimi Baojun E300 elektrikli küçük otomobilini kalabalık Çin şehirleri için tanıtmıştı. Şimdi ortak girişimin bir başka markası olan Wuling’den benzer bir model daha geldi.

General Motors’un Yeni Elektrikli Modeli Kei Otomobillerden İlham Alıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Wuling henüz ismi konulmayan elektrikli modelden ilk fotoğrafları yayınladı. Otomobilin Japonya’nın popüler kei otomobillerinden ilham aldığı belirtildi.

 

Wuling’in elektrikli şehir otomobilinin boyutları kesinlikle kei otomobilleri hatırlatıyor, özellikle de otomobilin yüksekliği ve genişliği arasındaki oran ile. Stilde düz çizgiler ve kare bileşenler öne çıkıyor, ayrıca kişiselleştirme seçenekleri çok sayıda iki renkli tema sunuyor.

 

İç mekandan henüz fotoğraf yok ancak otomobilin dört koltuklu olacağı biliniyor. Şehir içi ulaşımda çok kullanışlı olacağı söylenen otomobilin kompakt boyutları ile park yerleri ve dar sokaklarda da avantaj sağlayacağı belirtiliyor.

Çin medyasına göre yeni Wuling 2920 mm uzunluğunda (Smart EQ Fortwo’dan ve iki koltuklu Baojun E300’den daha uzun). Elektrikli otomobilin müşterilere iki farklı pil kapasitesiyle sunulması bekleniyor. Bunlardan birisi 9 kWh, diğeri 14 kWh olacak.

Elektrikli motor sadece 27 hp güç çıkışına sahip. Baojun E300 ise 39 hp motoru ve 16.8 kWh piliyle bu karşılaştırmada daha lüks görünüyor. Wuling ilk elektrikli otomobilinin detaylarını ve ismini önümüzdeki aylarda açıklayacak.

 

Son Güncelleme : 23 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo