FCA’nın Merkezinde COVID-19: Çalışanlar Eve Gönderildi

Ototeknikveri     23 Mart 2020 11:36

Firmanın Michigan eyaletindeki merkezinde bir Fiat Chrysler Automobiles çalışanı COVID-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

FCA’nın Merkezinde COVID-19: Çalışanlar Eve Gönderildi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Olayla ilgili iki kaynağın söylediğine göre, bir teknik destek çalışanı novel koronavirüs ile enfekte olduktan sonra hayatını kaybetti ve bunun ardından merkezdeki tüm çalışanlar evlerine gönderildi. Detroit Free Press, ölen kişinin sendikasız bir FCA çalışanı olduğunu ve 50’li yaşlarda olduğunu yazdı. Çalışan, dinamometreler için teknik destek sağlamakla görevliydi. Olayın duyulmasından hemen önce FCA teknoloji merkezi personeli için evden çalışma uygulaması başlatmıştı. Bu kapsamda firma içindeki bazı faaliyetler de geçici süreliğine durdurulmuştu.

 

According to the Detroit Free Press, the man was a non-union FCA employee in his 50s “who provided technical support for dynamometers.” The reports surface shortly after FCA said on Sunday that employees at its technology center can stay home. “In combination with increased remote working, we have made the decision to postpone work associated with the test laboratories and pilot plant from Monday, March 23,” the carmaker said in a statement.

 

Firma olayla ilgili “Kurumumuzda Covid-19 vakaları görülmüştür ancak çalışanlarımızın özel hayatına duyduğumuz saygı nedeniyle kimliklerini açıklamayacağız ve başka yorum yapmayacağız.” dedi.

 

FCA’nın dünya genelindeki binlerce beyaz yakalı personeli şu anda evden çalışıyor. Firma sendikalardan ve çalışanlardan gelen baskı nedeniyle bazı fabrikalarında üretimi de durdurdu. Ayrıca faaliyetin devam ettiği iş yerlerinde sıkı hijyen ve sosyal mesafelendirme tedbirleri alındı.

 

Daha önce firmanın Sterling Heights fabrikasında ve Kokomo fabrikasında da vakalar görülmüştü.

 

FCA’nın merkezinin bulunduğu ABD’nin Michigan eyaletinde an itibariyle 1035 doğrulanmış Covid-19 vakası var ve 9 ölüm gerçekleşti. Eyalette sokağa çıkmak ve ticari faaliyetler sınırlandırıldı.

Son Güncelleme : 24 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo