Volkswagen ve Audi Sosyal Mesaj İçin Logolarını Değiştirdi

Ototeknikveri     24 Mart 2020 10:41

Koronavirüs salgınında gündeme gelen “sosyal mesafelendirme” kavramı virüsün yayılmasını yavaşlatmak için insanların temastan kaçınmasını ve başka bir dizi önlem almasını ifade ediyor. Volkswagen ve Audi bu uygulamanın daha çok benimsenmesi için logolarında geçici olarak değişikliğe gitti.

Volkswagen ve Audi Sosyal Mesaj İçin Logolarını Değiştirdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) sosyal mesafelendirmeyi “kendiniz ve diğer insanlar arasında en az 1 metre mesafe koymak” olarak özetliyor. Koronavirüs salgınının milyonlarca insanın hayatını tehdit ettiği şu günlerde bu kurala uymak çok önemli. Pek çok otomobil üreticisi faaliyetlerini geçici olarak durdurup çalışanlarını eve gönderirken, Volkswagen ve Audi ise sosyal medyada sosyal mesafelendirme mesajı veren yeni logolarını paylaştı.

 

Yeni logoların yayıldığı videoda, Volkswagen’in “V” ve “W” harfleri birbirlerinden uzaklaşıyor. Videoda bu krizi aşmak için insanların birbirinden uzak durmasını ve evde kalmalarını salık veren bir mesaj görülüyor.

 

Audi de benzer bir mesaj ve video paylaştı. Bu kez firmanın logosundaki dört halka birbirlerinden uzaklaştı.

 

Sosyal mesafelendirme, salgının yavaşlaması ve bu sayede sağlık sistemlerinin çökmeden yeterince hastaya müdahale edebilmesi açısından büyük önem taşıyor. Bu derecede büyük bir salgının öngörülemediği dünyada mevcut yoğun bakım üniteleri ve solunum cihazlarının koronavirüs hastalarına yetmemesinden endişe ediliyor. Bazı otomobil üreticileri tıbbi donanım üretimi için de hastanelere destek vermeye başladı.

Son Güncelleme : 25 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo