Ford ve FCA Maske, Solunum Cihazı ve Yüz Siperliği Üretecek

Ototeknikveri     24 Mart 2020 10:41

Koronavirüs salgını devam ederken giderek daha fazla otomobil üreticisi salgına karşı mücadelede yer alıyor.

Ford ve FCA Maske, Solunum Cihazı ve Yüz Siperliği Üretecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford ve Fiat Chrysler hayat kurtarıcı tıbbi donanım üreterek salgına karşı mücadelede yardım edecek markalar arasında yer aldı.

 

Ford, 3M ve GE Healthcare ile ortaklık kurdu. Ford ve 3M hızlı bir şekilde solunum cihazı üretimi için çalışmaya başlayacak. İki firma otomotiv endüstrisinden bulunacak alternatif bileşenler de kullanarak üretimi hızlandırmayı planlıyor. Ford yeni solunum cihazının Michigan’daki fabrikasında üretilebileceğini söyledi.

 

GE Healthcare ile kurulan ortaklık ise firmanın mevcut solunum cihazının daha basit bir versiyonu için. Bunlar da Ford’un fabrikalarında üretilebilir.

 

Ford ayrıca tıp çalışanları için şeffaf yüz siperlikleri üretecek. İlk 1000 adet siperlik Michigan’daki hastanelerde test edilecek.

 

Bu hafta 75.000 siperlik üretimi yapılacak ve kapasite haftalık 100.000 adete çıkartılacak.

 

Firma ayrıca cerrahi maske ve N95 maske bulamayan hastanelere yardım ediyor. İlk etapta 40.000 maske tedarik edilecek ve daha sonra sayı artırılacak.

 

FCA ise ayda 1 milyon yüz maskesi üretmeyi hedefliyor. Maskeler ilk etapta Kuzey Amerika genelindeki hastanelere bağışlanacak. Firma Ceo’su Mike Manley bu süreçte tıp çalışanlarına destek vermek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirtti.

Son Güncelleme : 25 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo