Yeni Hyundai i20 N, Fiesta ST’ye Rakip Olmaya Geliyor

Ototeknikveri     25 Mart 2020 03:14

Casus fotoğrafçılar Hyundai i20 N modelini Nurburgring’de testlerde görüntüledi.

Yeni Hyundai i20 N, Fiesta ST’ye Rakip Olmaya Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai ilk i20 N modelinin yol testlerine başladı. Yarı kompakt performans odaklı hatchback üçüncü nesil i20 ailesinin en üzerinde konumlanacak ve Volkswagen Polo GTI ya da Ford Fiesta ST gibi modellerle rekabet edecek.

 

Ağır kamuflajın ötesinde otomobil sportif bir gövde kiti, daha büyük ön ve arka tamponlar, daha geniş yan etekler, tavana monte kanat ve çift egzoz çıkışı için yuvalar içeren difüzörü gizliyor.

 

Kendisinden daha büyük i30 N modelinden ilham alması beklenen yeni otomobil, bir dizi büyük alaşım jant ve daha büyük havalandırmalı disklere sahip kırmızı fren kaliperleri ile görünümünü tamamlayacak. Özel “N” logoları ve yeni renk seçenekleri dış cephedeki yenilikler arasında olacak.

 

Aracın sportif doğasını daha iyi vurgulamak için, kabinde vücudu saran spor koltuklar deri ya da Alcantara & deri döşemelerle gelecek. Bunlarda kontrast renkte dikişler bulunacak. Ayrıca çok fonksiyonlu direksiyon simidi, vites kolu, alüminyum pedallar ve ayak dayama yerlerinde N logoları bulunacak.

 

Pek çok özellik standart yeni nesil i20’den alınacak. Bunlar arasında multimedya sistemi, akıllı telefon entegrasyonu, dijital kontrol paneli, Bose lüks ses sistemi, kablosuz şarj pedi, otomatik klima kontrolü, ambiyans aydınlatması, uzaktan kilitleme, uydu navigasyon, gerçek zamanlı trafik bilgilendirmesi ve diğer özelliklerle geliyor.

 

Güç aktarım organı detayları henüz tam bilinmiyor ancak i20 N modelinin 200 hp 1.6 litre turboşarjlı motorla gelmesi bekleniyor. Dört silindirli motor, altı vitesli manuel şanzıman ve önden çekişli sürüş sistemiyle geliyor.

 

Hyundai’nin yeni i20 N modelini yılın ikinci yarısında tanıtması bekleniyor. Tanıtım için ik aday Paris Otomobil Fuarı’ydı ancak devam eden koronavirüs salgını planları değiştirebilir.

Son Güncelleme : 25 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo