Mercedes EQV Kış Testlerini Tamamladı, Bu Yaz Çıkacak

Ototeknikveri     25 Mart 2020 08:11

Elektrikli MPV Mercedes EQV 2019’un Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılmıştı ancak hala satışta değil.

Mercedes EQV Kış Testlerini Tamamladı, Bu Yaz Çıkacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil üreticisi yeni modele hala son dokunuşları yapıyor ve 2020’nin ikinci yarısında satışa çıkması bekleniyor. Bu zamana kadar Mercedes-Benz gelişme süreciule ilgili bilgiler paylaşmaya devam edecek.

 

Elektrikli MPV kısa süre önce İsveç’te kış testlerinde dayanıklılığını kanıtladı. Haftalar boyunca geliştirme ekibi EQV’yi buzlu yollarda ve derin karda, -30 derece gibi düşük sıcaklıklarda sürdü.

 

30’dan fazla mühendis ve elektronik uzmanından oluşan ekip, Kuzey Kutup Dairesi’ne yakın test alanında pek çok karmaşık test yürüttü.

Özel ölçüm teknolojileriyle, ekip soğuk havanın sürüş, ergonomi ve konfordaki etkilerini değerlendirdi. Aynı zamanda başlatma davranışları ve sürüş bileşenlerinin, yazılımların, arayüzlerin ve tüm aracın soğuk havaya dayanıklılığı ölçüldü.

Bunların yanı sıra Mercedes-Benz EQV’nin şarj davranışları da ölçüldü. Elektrikli MPV entegre şarj fonksiyonu ile 45 dakikada 510’dan %80’e şarj olabiliyor. Ekip sistem fonksiyonlarının her iklim koşulunda çalıştığından emin oldu.

EQV Mercedes-Benz EQ Technology alt markasının ikinci modeli (EQC SUV’den sonra). Araç iki farklı aks mesafesiyle sunuluyor ve 90 kWh lityum iyon pile sahip. Araçta 204 PS (201 hp / 150 kW) öne monte elektrikli motor 405 km elektrikli sürüş mesafesi sunuyor. Azami 362 Nm torka sahip motor ile aracın hızı elektronik olarak 160 km/s ile sınırlandırılmış.

Son Güncelleme : 25 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo