2021 Toyota Yaris Temelli Yeni SUV ve Yaris Cross Karlı Yollarda Görüntülendi

Ototeknikveri     26 Mart 2020 11:30

Toyota küçük otomobil serisini iki yeni modelle genişletecek. Bunlardan birisi Yaris Cross (ismi henüz onaylanmadı), diğeriyse Yaris temelli yeni bir küçük SUV olacak.

2021 Toyota Yaris Temelli Yeni SUV ve Yaris Cross Karlı Yollarda Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Her iki model de kısa süre önce Kuzey Avrupa’da test edilirken görüntülendi. İlk casus fotoğraflar önceki nesil Yaris’in kaportası içinde yarı kompakt hatchback bir test otomobilini gösteriyor. Otomobilin yüksekliği ve gövdenin büyük kısmını kapsayan kamuflaj çıkartmaları dikkat çekiyor.

 

Bunun yeni çıkacak küçük SUV’nin test otomobili olduğunu düşünüyoruz. Yeni model C-HR’ın altında konumlanacak ve firmanın giriş seviyesi crossover rolünü üstlenecek. Model hibrit sistem ve dört çekişli sürüş sistemiyle sunulacak.

 

Geçtiğimiz aylarda duyurulan ancak henüz ismi konmayan model Fransa’daki Onnaing fabrikasında Yaris ile birlikte üretilecek. Firmanın Avrupa başkan yardımcısı Matthew Harrison, bunun sadece Yaris’in yükseltilmiş bir versiyonu olmayacağını, kompakt, dinamik bir tasarım ve kendine has karakteriyle tamamen yeni bir B-SUV model olacağını belirtti.

 

2020’nin ikinci yarısında çıkacak model Nissan Juke, Renault Captur, Opel Mokka X, Peugeot 2008 ve diğer B segmenti crossover modeller ile rekabet edecek.

 

Casus fotoğrafçıların görüntülediği ikinci otomobil ise yeni Yaris ile benzer boyutlara sahip bir prototip oldu. Yerden yüksekliği biraz daha fazla ve hayli kamuflajlı olsa da, otomobilin alt kısımlarında gövde kaplaması bulunması ve farklı tamponlarla gelmesi bekleniyor.

 

Bazıları bu modelin Yaris Cross adını alacağını söylüyor ancak bu bilgi henüz doğrulanmadı. Yeni modelin bu yıl sona ermeden Avrupa’da Ford Fiesta Active’e alternatif olarak çıkması bekleniyor.

 

Son Güncelleme : 27 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo