Yeni Peugeot 508 Sport Engineered’dan Etkileyici Fotoğraflar

Ototeknikveri     27 Mart 2020 09:40

Peugeot son üç yıldır daha duyusal tasarıma sahip modeller çıkartıyor. 508 orta boy aile otomobili de bunlar arasında en çok dikkat çekeni.

Yeni Peugeot 508 Sport Engineered’dan Etkileyici Fotoğraflar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Beş kapılı liftback ve station wagon stillerinde sunulan 508 Peugeot’nun şu anki amiral gemisi. Yeni model en üst donanım seviyesi GT’de 225 PS (222 hp) güç çıkışı sunuyor. Bu orta boy bir otomobil için yeterli güç olsa da yeterince heyecan verici değil.

 

Yakında Peugeot 508 Sport Engineered ile bu değişecek. İlk olarak 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda konsept formunda tanıtılan yüksek performanslı plug-in hibrit otomobil yakında Avrupa’daki bayilere gelecek.

 

Peugeot yeni modelden kapsamlı bir fotoğraf galerisi yayınladı. Fotoğraflarda hafif kamuflaj olsa da, otomobilin etkileyici görünümü ve dış cephedeki pek çok sportif bileşen ortada.

 

Ön kısımda her iki yanda eklentiler, parlak siyah detaylara sahip ön panjur, daha agresif tasarım, siyah logo, buzlu farlar, ayrıca yanlarda iki yeni açıklık bulunan daha agresif alt ızgara bulunuyor. Yan kısımda daha kaslı etekler, siyah pencere çerçeveleri ve özel alaşım jantlar dikkat çekiyor. Arkada bir çift tampon eklentisi, iki yuvarlak egzoz çıkışı, daha belirgin difüzör ve entegre bagaj kapağı rüzgarlığı bulunuyor.

 

Gövde kiti konsept ile neredeyse tamamen aynı. Sadece konseptteki C sütunlarının dibindeki ufak kanatlar kaldırılmış.

 

Konseptin 400 PS (395 hp) plug-in hibrit sisteminde de bazı ufak değişiklikler olabilir. Yeni çıkan DS 9 modelinde de bu şekilde olmuştu. Bu modelde opsiyonel E-Tense plug-in hibrit sistem 360 PS (355 hp) güç çıkışıyla geliyor. Sistemde 1.6 litre turboşarjlı dört silindirli benzinli motor, öne monte elektrikli motor ve dört çekişli sürüş için arkaya monte elektrikli motor bulunuyor.

 

Peugeot Sport’un bu sistemi 508 Sport Engineered için de yeterli görmesi mümkün. Bu donanımla model sıfırdan 100 km/s hıza beş saniyede ulaşabilir. Azami hız ise 250 km/s. Peugeot’nun 508 performans modelini bu yaz piyasaya çıkartacak ve yıl sonundan önce teslimatlara başlayacak.

 

Son Güncelleme : 27 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo