2021 Hyundai Elantra N: Kompakt Sedan Modelin Beklenen Performans Versiyonu

Ototeknikveri     29 Mart 2020 07:37

Sevseniz de sevmeseniz de, Hyundai’nin yeni Elantra sedanı, sıkıcı otomobillerin hakim olduğu sedan segmentinde taze bir nefes. Öyle ki, yedinci nesil versiyon, otomobil üreticisinin önceki 'Duyusal Sportiflik' stili ile yeni 'Parametrik Dinamikler' tasarım dilini birleştirerek piyasayı sarsıyor.

2021 Hyundai Elantra N: Kompakt Sedan Modelin Beklenen Performans Versiyonu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ancak, görsel ve dinamik iyileştirmeye her zaman yer var; bu nedenle bu çizim çalışması, uzun zamandır hakkında söylentiler bulunan N-performance versiyonu yeni Elantra'yı ortaya koyuyor. Peki görünüm, performans ve kullanım açısından ne bekleyebiliriz? Daha ayrıntılı inceleyelim.

 

Küçük Detaylar

Agresif hava girişleri, büyük tekerlekler, kırmızı detaylar ve yere yakın bir duruş gibi performans otomobillerinin çoğundan beklenebilecek özellikler burada da karşımıza çıkıyor.

 

Öndeki değişiklikler arasında daha yüksek bir ikizkenar yamuk biçimli ve örgülü ızgara, yeni far tasarımı ve karbon fiber alt ayırıcı bulunacak. Karbon fiber yan etekler, arka difüzör, ince rüzgarlık ve büyük çift egzozlar “hızlı” görünümü tamamlıyor.

 

Kontrast parlak siyah tavan ve pencere çerçeveleri gibi küçük ayrıntılar, daha şık bir görünüm kazandırmaya yardımcı oluyor. Ön kapılardaki daha önceki geometrik kırışıklıklar ise kaldırılmış.

Hızlı ve Keyifli Bir Kabin

Otomobilin kabini, çağdaş ve teknolojik açıdan zengin. Qi kablosuz şarj özelliği ve segmentte ilk kez kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto destekli çift 10,25 inç ekran dikkat çekiyor. N versiyonunda iç mekanda N modu düğmeli, düz tabanlı, üç kollu, deri kaplı direksiyon simidi, bedeni saran spor koltuklar ve karbon fiber yüzeyler lüks hissi veriyor.

 

Hyundai’in dijital anahtarı, Elantra'nın bir NFC kartı veya akıllı telefon kullanarak normal bir anahtar olmadan açılmasını, çalıştırılmasını ve sürülmesini sağlıyor. Akıllı telefon uygulamasının ayrıca performans verilerini kaydetmesi bekleniyor.

 

Henüz onaylanmasa da modelde mevcut i30 N performance versiyonuna güç veren aynı 271 hp (202 kW / 175 PS) güç çıkışı ve 353 Nm torka sahip 2.0 litrelik GDi turbo benzinli motorun olmasını bekliyoruz. Buna 6 ileri manuel veya elektronik sınırlı kaymalı diferansiyelli 8 ileri çift debriyajlı otomatik şanzıman ile önden çekişli sürüş sistemi eşlik edecek.

 

Hyundai’nin yeni ve sağlam K3 platformu, McPherson ön denge çubuğu ve bağımsız çok bağlantılı arka süspansiyon işleri renklendirecek. Ayrıca, dört tekerlekten çekiş sisteminin daha sonra sunulması düşünülüyor.

İddialı Rakipler

Küresel pazarda performans odaklı modeller çok bol olsa da, sedan modeller için aynı şey geçerli değil. Teknik olarak, daha güçlü BMW M235i veya Mercedes’in AMG CLA 35 modeli gibi lüks alternatifleri dahil edebilirsiniz, ancak Skoda Octavia RS daha iyi bir eşleşme gibi görünüyor.

 

Hyundai'nin en ateşli Elantra'sının resmi bir açıklaması hala gelmedi ve kardeş model Kona N daha önden gidiyor ama çok fazla bekleyeceğimizi sanmıyoruz.

Son Güncelleme : 29 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo