Yeni Hyundai i20'nin Etkileyici İç Mekanı Ortaya Çıktı

Ototeknikveri     29 Mart 2020 09:18

Hyundai, yeni i20 süpermini modelinin selefinden radikal bir farklılaşmayı temsil eden teknoloji yüklü iç mekanı hakkında daha fazla ayrıntı ve resim yayınladı.

Yeni Hyundai i20'nin Etkileyici İç Mekanı Ortaya Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Koreli otomobil üreticisinin yeni yarı kompakt modelii, markanın 'Duyusal Sportiflik' dinamik tasarım dilini benimsiyor ve Ford Fiesta ve Peugeot 208 gibi modelleri içeren segmentin yıldızlarından biri olmayı hedefliyor.

 

Hyundai, yeni i20'nin iç mekanında hedefinin, modern estetik ve mevcut tüm teknolojik özellikleri sunan geniş, havadar bir atmosfer yaratmak olduğunu söyledi.

 

Gösterge tablosunun önemli bir tasarım öğesi, modern bir görünüm için dört hava girişi ile birlikte kapıdan kapıya uzanan yatay kesik çizgilerinin kullanılması. Yeni i20 ayrıca gösterge paneli ve bilgi-eğlence sistemi için bir çift 10,25 inç dijital ekran kullanıyor. İkincisi kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto ile birlikte gelirken, kablosuz şarj ve sekiz hoparlörlü üst düzey bir Bose ses sistemi de mevcut.

 

Hyundai'ye göre, yeni model aynı zamanda navigasyon tabanlı aktif seyir kontrolü, hem yaya hem de bisikletçi algılama ile yeni nesil İleri Çarpışma Önleme Yardımı ve Akıllı Hız Sınırı Desteği de dahil olmak üzere segmentteki “en kapsamlı” aktif güvenlik sistemleri koleksiyonuna sahip.

 

Hyundai, yeni i20'nin daha dinamik görünmesini istedi ve önceki modele kıyasla 24 mm daha alçak, 30 mm daha geniş ve 5 mm kadar daha uzun bir otomobil tasarladı. Aks mesafesi 10 mm genişletildi ve bu da arka yolcular için konforu artırdı. Bagaj kapasitesi de 25 litre artarak toplam 351 litreye çıkarıldı.

 

Motor serisi, 100 PS (99 HP) veya 120 PS (118 HP) olmak üzere iki versiyonda 1.0 litrelik T-GDI benzinli motoru içeriyor. Bu motor, 100 PS (99 HP) versiyonda bir seçenek olarak veya 120 PS (118 HP) versiyonda standart olarak ilk kez 48 voltluk hafif hibrit bir sistemle eşleştiriliyor. Hyundai, 48 voltluk sistemin yakıt tüketimini ve CO2 emisyonlarını yüzde 3-4 oranında azalttığını söylüyor. Her iki 1.0 litrelik T-GDI versiyonunda altı ileri manuel ve yedi ileri çift debriyajlı otomatik şanzıman bulunuyor.

 

Şirket ayrıca yeni i20'nin temel versiyonu olarak 84 PS (83 HP) 1.2 litre MPi motor ve beş vitesli bir manuel şanzıman sunacak. Çıkış tarihine gelince, Hyundai’nin yeni Fiesta ve Polo rakibinin bu yaz Avrupa pazarına gelmesi planlanıyor.

 

Son Güncelleme : 29 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo