Sedan, Station ve Hatchback Satışlarında Düşüş Devam

Ototeknikveri     30 Mart 2020 12:15

Tüketici tercihleri ??akla gelebilecek her boyutta ve fiyatta crossover ve SUV'lara doğru kaymaya devam ettikçe, çoğu otomobil üreticisi yüksek sürüşlü araç portföylerini genişletti.

Sedan, Station ve Hatchback Satışlarında Düşüş Devam
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu, eskiden popüler olan modellerin varlığını tehlikeye düşürerek sedanlar, station wagon otomobiller ve hatchback'lere olan talebin azalmasına neden oldu. Jato Dynamics tarafından yayınlanan verilere göre, sadece geçen yıl, 'geleneksel' otomobil olarak kabul edilenlerin satışları küresel olarak düştü.

 

2018'de yüzde 24 pazar payına sahip olan sedanların payı 18.88 milyon adet ile geçen yıl %23'e düştü. VW Grubu tek başına kategorinin yüzde 18'ini elinde tutuyor. Bunu yüzde 13 ile Toyota, yüzde 11 ile Hyundai-Kia ve yüzde 10 ile Renault-Nissan takip ediyor.

 

Yeni otomobil kayıtlarının yüzde 51'i ile Çin, sedanlar için en büyük küresel pazar olmaya devam ederken, ABD ve Kanada bunu yüzde 22 ile takip ediyor. Latin Amerika ve Avrupa her birinin yüzde 6'sına sahip.

Üreticiler, SUV olmayan otomobillere müşteri çekmek için ne yapabilir? Cevap şirketten şirkete değişiyor, bu yüzden Tesla onları elektrifikasyon ile kazanmak isterken, VW ve Kia gibi diğerleri, dört kapılı coupe modelleri (Arteon ve Stinger) olası bir çözüm olarak görüyor ancak bu henüz pek işe yaramadı.

 

Hatchback otomobiller de pazar payının yüzde 1'ini kaybetti ve payları 2018'de yüzde 12'den geçen yıl yüzde 11'e düştü. Üç ve beş kapılı yarı kompakt ve kompakt modellerin satışları bir yılda 10.45 milyondan 9.25 milyona düştü. Hatchback otomobiller, talebin 2018'e göre yüzde 7 oranında azalmasına rağmen, küresel satışların % 50'sini elinde tutan Avrupa'da popülerliğini koruyor. Çin ise % 36 düşüş ve 717.000 adet ile üçüncü pazar oldu.

Bu iki segmentte Volkswagen Grubu yüzde 21 ile yüksek bir konuma sahipken, Renault-Nissan yüzde 14, Toyota yüzde 12 ve PSA yüzde 11 oranında pay sahibi.

 

Jato, “Hatchback'lerin boyutu arttıkça Avrupa ve Latin Amerika'daki popülerlikteki azalma ortaya çıktı. Büyüdükçe daha az işlevsel ve manevra kabiliyetinde zayıf hale geldiler. Boyuttaki bu artış onları son zamanlarda boyutlarını küçültme eğiliminde olan SUV'larla aynı oyun alanına koydu.” diyor.

Jato ayrıca, station wagonların benzerliklerinden dolayı crossover ve SUV'lara zemin kaybettiğini söylüyor. Hatchback'lere benzer şekilde, Avrupa hala 2019'daki hacminin yüzde 70'ini koruyan station wagon modeller için en büyük çekirdek pazar.

Son Güncelleme : 30 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo