Bentley’in İlk Elektriklisi Yüksek Binişli Sedan Olacak

Ototeknikveri     02 Nisan 2020 03:04

Bentley ilk elektrikli modeli üzerinde çalışmaya başladı. Yeni modelin yüksek binişli ve geniş bir sedan olması bekleniyor.

Bentley’in İlk Elektriklisi Yüksek Binişli Sedan Olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Autocar, Bentley’in bu alışılmadık gövde stilini geleneksel SUV’lerin aerodinamik verimsizliğinden kaçmak, aynı zamanda pil paketini rahatça yerleştirmek için yükseklikten faydalanmak amacıyla seçtiğini yazdı.

 

Bentley CEO’su Adrian Hallmark, firmanın ilk elektrikli otomobilinin Jaguar I-Pace ile benzer bir şekle sahip olabileceğini ve dolaylı olarak Mulsanne modelinin yerini alacağını belirtti. Hallmark ayrıca otomobilin 2025 yılı civarında geleceğini ve o zamana kadar pil teknolojilerinin gelişmesini beklediklerini, dolayısıyla modele en az 500 km sürüş mesafesi kazandırmak istediklerini söyledi.

 

Bentley ilk elektrikli otomobilin piyasaya çıktığında yeni performans standartları belirlemesini istiyor. 2025 yılı itibariyle firma bugünkü lityum iyon teknolojisinin çok daha gelişmiş bir pil versiyonunu kullanabilir.

Güç aktarım organları bakımından ise Bentley’in EXP 100 GT konsepti biraz ipucu veriyor. Konseptte dört elektrikli motor bulunuyordu (her tekerlek için bir tane) ve bunlar toplam 800 – 1340 hp arasında güç çıkışı, 1500 Nm tork sağlıyordu. Sistemde ayrıca tork dağıtım özelliği bulunuyordu.

 

Bu arada Bentley yöneticisi Adrian Hallmark, ikonik W12 motorun eninde sonunda kaldırılacağını da açıkladı ancak bunun için kesin bir tarih vermedi. Yönetici 2023 yılı itibariyle her modellerinde bir hibrit seçenek olacağını da belirtti.

Son Güncelleme : 02 Nisan 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo