Rivian R1S ve R1T’ye Koronavirüs Ertelemesi

Ototeknikveri     02 Nisan 2020 03:18

Bugünlerde pek çok otomobil üreticisinin yaptığı gibi Rivian da heyecanla beklenen elektrikli kamyoneti ve SUV’sini tanıtmayı koronavirüs nedeniyle erteledi.

Rivian R1S ve R1T’ye Koronavirüs Ertelemesi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Rivian’dan yapılan açıklamada fazla detay verilmedi ancak “Dünya son birkaç haftada çok fazla değişti. Çalışanlarımızı korumak için tesislerimizi kapatarak üretimi durdurduk. Bu yeni gerçeklik ürün takvimimizi etkiledi. Bazı gecikmeler bekliyoruz ancak aksaklıkları asgariye indirmek için uğraşıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

 

Virüs salgını devam ettiği için firma R1S ve R1T modellerinin ne kadar zaman için ertelendiğini net olarak söyleyemedi. Öte yandan, bir şeyler belirginleştiği anda markanın takipçilerine derhal haber verileceği belirtildi.

 

Firmanın üretim tesisleri geçici olarak kapansa da personelin bir kısmı evden çalışmaya devam ediyor.

 

Bu arada Rivian Illinois’deki yeni fabrikasının inşaatını gösteren kısa bir video da yayınladı. Daha önce Mitsubishi’ye ait olan tesis tamamen dönüştürüldü ve üretim için hazırlanıyor.

 

R1S ve R1T modellerinin aslında bu tesiste bir an önce üretime geçirilmesi planlanıyordu ancak gecikme üretimin 2020 yılı içinde başlama ihtimalini düşürdü. Yeni modeller dört elektrikli motor ve 105 kWh, 135 kWh, 180 kWh kapasiteli üç farklı pil seçeneğiyle gelecek.

 

Performans model ve donanım seviyesine göre değişecek ancak giriş seviyesi versiyonlar 402 hp (300 kW) güç çıkışı ve 560 Nm tork ile gelecek. Uzun menzilli versiyon 700 hp (522 kW) güç çıkışı ve 1120 Nm tork, performans modelleri ise 754 hp (562 kW) güç çıkışı ve yine 1120 Nm tork ile sunulacak.

Son Güncelleme : 02 Nisan 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo