Porsche’nin Güncellenen 2021 Panamera Sport Turismo’su Görüntülendi

Ototeknikveri     02 Nisan 2020 05:35

Porsche güncellenen Panamera’nın geliştirmesine devam ediyor. Otomobil bu kez Sport Turismo versiyonu ile soğuk hava testlerinde görüntülendi.

Porsche’nin Güncellenen 2021 Panamera Sport Turismo’su Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Çok az kamuflajlı olduğu halde ilk bakışta test otomobilindeki farklılıkları görmekte zorlanabilirsiniz. Porsche belli ki zaten başarılı olan mevcut Panamera’nın şekliyle fazla oynamak istemiyor.

 

Güncellemeyle birlikte Panamera’yı tazelemek ve 911’e yaklaştırmak için yumuşak değişiklikler gelecek. Bu değişiklikler arasında yeniden şekillendirilmiş ön ve arka tamponlar ve yeni aydınlatma imzaları da bulunacak.

 

Görüntülenen test otomobili Panamera’nın iki plug-in hibrit versiyonundan birisi gibi görünüyor. Yani 4 E-Hybrid ya da Turbo S E-Hybrid olabilir. Casus fotoğraflar otomobilin sol kısmını göstermezken (şarj girişini görmek için), parlak Acid Green fren kaliperleri kafaları karıştırıyor.

 

Panamera’nın iç mekanı hala segmentinin en iyilerinden sayılıyor ve güncellenen teknolojiler, yeni bağlantı özellikleri beklenirken tasarımda çok büyük değişiklikler olmayabilir. Öte yandan mevcut modeldeki vites kolunun yerini 911’in yeni ve daha küçük vites kolu alacak.

 

Porsche Panamera’nın güncellenmesiyle birlikte özellikle hibrit versiyonlarda güç aktarım organlarında da yenilikler bekleniyor. Elektriklendirilmiş versiyonlar Avrupa’da modelin satışlarının yarısını oluşturuyor. Ayrıca tamamen performans odaklı bir versiyon daha olabilir.

 

Mevcut Porsche Panamera çok çeşitli güç aktarma organlarıyla sunuluyor. Bunlar arasında 325 hp 2.9 litre V6, 434 hp 2.9 V6 (S modelinde), 454 hp 4.0 V8 (GTS modelinde) ve 550 hp 4.0 V8 (Turbo modelinde) bulunuyor. E-Hybrid 2.9 litre V6 motor ve elektrikli motorla toplam 456 hp güç çıkışı sunuyor. Turbo S E-Hybrid’in güç çıkışı ise 671 hp.

 

Koronavirüs salgını nedeniyle güncellenen Panamera’nın ne zaman çıkacağını tam olarak bilemiyoruz ancak önümüzdeki aylarda gerçekleşebilir.

Son Güncelleme : 02 Nisan 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo