2021 VW Tiguan Plug-in Hybrid GTE İlk Kez Görüntülendi

Ototeknikveri     03 Nisan 2020 02:49

Bu haftanın başlarında Volkswagen güncellenen Tiguan’ın bir plug-in hibrit versiyonunu çıkartacağını açıklamıştı. Modelin ilk casus fotoğrafları da ortaya çıktı.

2021 VW Tiguan Plug-in Hybrid GTE İlk Kez Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tiguan GTE adını alması beklenen kompakt SUV, serinin geri kalanına kıyasla farklı ön ve arka tamponlara sahip olacak. Görüntülenen prototipte gizli egzoz çıkışları var ve şarj girişi sol ön çamurlukta bulunuyor.

 

Tiguan GTE muhtemelen sekizinci nesil Golf’ün plug-in hibrit versiyonu ile pek çok ortak noktaya sahip olacak. Golf 1.4 litre turboşarjlı dört silindirli 150 PS (148 hp / 110 kW) yanmalı motor ve 114 PS (112 hp / 84 kW) elektrikli motor kullanıyor. Toplam güç çıkışı 245 PS (242 hp / 180 kW), tork değeriyse 400 Nm. Buna altı vitesli DSG otomatik şanzıman eşlik ediyor.

 

13 kWh lityum iyon pil paketi tamamen şarj edildiğinde Golf GTE 60 km sıfır emisyonlu sürüş mesafesine sahip. Elektrikli sürüş 130 km/s hıza kadar kullanılabiliyor. Golf’e kıyasla, Tiguan GTE’nin ekstra ağırlığı elektrikli sürüş mesafesini etkileyebilir.

 

İç mekanda plug-in hibrit sistem kontrolleri ve alt menüler dışında ne gibi değişiklikler olacağını şimdilik bilmiyoruz. Yeni döşeme seçenekleri bunlar arasında olabilir.

 

Tiguan GTE’nin bu yılın ikinci yarısında tanıtılması bekleniyor.

Son Güncelleme : 03 Nisan 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo