VW Touareg V8 TDI Emisyon Testlerini Hilesiz ve Başarıyla Geçti!

Ototeknikveri     05 Nisan 2020 11:13

Bugünlerde dizel motorlarla ilgili pek fazla haber duymuyorsunuz çünkü geçmişte yaşanan skandallar bu tip motorları gözden düşürdü. Öte yandan dizel sicili fazlasıyla bozuk olan Volkswagen Touareg V8 TDI ile şansını denemeye karar verdi. Bu model emisyon testlerini başarıyla geçti.

VW Touareg V8 TDI Emisyon Testlerini Hilesiz ve Başarıyla Geçti!
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni VW Touareg V8 TDI için gerçek sürüş emisyon testleri bağımsız uzmanlar tarafından Almanya’nın üç büyükşehir bölgesinde yapıldı. Testlerden birisi topografik olarak düz Aşağı Saksonya bölgesinde, diğer ikisi ise farklı yüksekliklerde, Baden Württemberg ve Bavyera’da gerçekleştirildi.

 

Her üç testte de VW Touareg V8 TDI Euro 6 Nox limitlerinin (80 mg/km) oldukça altında kalmayı başardı. Aşağı Saksonya’daki testlerde 10 mg/km, Bavyera’da 13 mg/km, Baden-Württemberg’de ise 20 mg/km Nox ölçüldü. Böylece dizel SUV’nin Nox emisyonu ortalaması 14 mg/km oldu.

 

Volkswagen bu olumlu sonuçların çok kademeli egzoz gazı arıtma ve SCR katalitik dönüştürücü gibi özelliklerle sağlanabildiğini belirtti. Bu önlemlerle Nox emisyonları zararsız buhar ve nitrojene dönüştürülüyor. Bunun için Avrupa’daki pek çok yeni dizel araçta olduğu gibi AdBlue sentetik üre solüsyonu da kullanılıyor.

VW Touareg V8 TDI çift turbo 4.0 litre dizel motor ile geliyor. Motorun güç çıkışı 415 hp (421 PS), tork değeriyse 900 Nm. Bu yüksek tork Touareg’in düşük motor hızlarında tek turboşarjla sürülebilmesini sağlıyor, ikinci turboşarj 2200 devir/dakika’da elektrikli kaldırma valfi sayesinde devreye giriyor.

 

V8 TDI sekiz vitesli otomatik şanzıman ve Volkswagen’in 4Motion dört çekişli sürüş sistemiyle geliyor. Otomobil bu donanımla 4.9 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkıyor, azami hızı ise 250 km/s.

 

VW Touareg V8 TDI modelinin sekiz silindirli dizel motor kullanan son otomobil olması bekleniyor. Şu an piyasanın durumu ve elektrikli otomobillere olan yöneliş düşünüldüğünde bu mantıklı.

Son Güncelleme : 06 Nisan 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo