Renault Bu Yıl Avrupa İçin Yeni Bir Küçük SUV Çıkartacak

Ototeknikveri     05 Nisan 2020 11:13

Renault nihayet elektrikli SUV segmentine adım atacak. Yeni modelin 2020 yılı sona ermeden çıkması bekleniyor.

Renault Bu Yıl Avrupa İçin Yeni Bir Küçük SUV Çıkartacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Zoe ve City K-ZE modellerini takip eden SUV’nin CMF EV platformunu kullanması bekleniyor. Bu platform ilk kez Morphoz Concept için kullanılmıştı.

 

Firma içinde şimdilik BCB kod adıyla bilinen ve nihai ismi belirlenmemiş model, boyut bakımından yeni Captur’un hemen altında konumlanacak. Yeni model farklı güç çıkışları ve pil kapasiteleri ile sunulacak. En üst donanım seviyesi tek şarj ile yaklaşık 600 km sürüş mesafesi sağlayabilir. Öte yandan, şu anki pil teknolojileriyle bu segmentte bahsi geçen sürüş mesafelerine ulaşmanın biraz zor olduğunu ve bunun bir tahminden ibaret olduğunu belirtelim.

 

Yeni modelin bu sonbahar aylarında tanıtılması bekleniyordu ancak koronavirüs salgınının piyasayı ve etkinlikleri nasıl etkileyeceği henüz belirsiz. Dolayısıyla tarihte bir değişiklik olabilir.

Üretimin Renault’nun Fransa’daki Douai fabrikasında başlaması bekleniyor. İlk teslimatlar ise gelecek yılın bahar aylarında yapılabilir.

 

Aynı zamanda Renault’nun 2022 yılında şu an HCC kod adı ile bilinen ve Kadjar boyutlarında olacak daha büyük bir SUV model daha planladığı biliniyor. Bu modelde de CMF platformu bulunacak.

Son Güncelleme : 06 Nisan 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo