2020 Audi E-Tron Sportback Avrupa Lansmanı Öncesi Detaylandı

Ototeknikveri     05 Nisan 2020 11:13

Audi E-Tron, Sportback kardeşini, Alman elektrikli otomobilin merakla beklenen SUV Coupe versiyonunu ve E-Tron model ailesinin ikinci üyesini resmen karşılıyor.

2020 Audi E-Tron Sportback Avrupa Lansmanı Öncesi Detaylandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Eğimli tavan çizgisi, iki elektrikli Audi SUV arasındaki en büyük görsel ayrım. Yeni E-Tron Sportback ayrıca biraz farklı tamponlara ve şirketin yeni dijital matris LED farlarına sahip (Audi'nin bunlarla birlikte sunulan ilk modeli).

 

SUV Coupe stili ayrıca Audi E-Tron Sportback'in isteğe bağlı sanal dış aynaların da yardımıyla sadece 0,25Cd'lik bir sürtünme katsayısı elde etmesine yardımcı oluyor ve onu sınıfının en iyi performans otomobilleri arasına yerleştiriyor.

 

Yeni E-Tron Sportback'in daha dinamik profili, arkada yaklaşık 20 mm baş mesafesini azaltırken, bagaj hacmi de 655 litreden 615 litreye düşüyor.

 

Yeni Audi E-Tron Sportback, 50 Quattro'dan başlayarak iki versiyon halinde satışa sunulacak. Bu, 71 kWh pil paketi (64,7 kWh net) ile beslenen iki elektrikli motordan toplam 308 HP güç çıkışı ve 540 Nm tork sunuyor. Giriş seviyesi Audi E-Tron Sportback 50 Quattro'nun sürüş menzili, WLTP döngüsünde 347 km. Otomobil 6.8 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkıyor, azami hız ise 190 km/s.

 

En üst seviye E-Tron Sportback 55 Quattro daha fazla güç ve daha büyük pil sunuyor. Buradaki iki elektrik motoru, 355 HP güç çıkışı ve 561 Nm tork değeri sağlıyor ancak yükseltme modunda sekiz saniye boyunca 402 HP güç çıkışı ve 664 Nm torka ulaşılabiliyor. Bu donanımla otomobil 5.7 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabilirken, azami hız ise 200 km/s. Pil kapasitesi 95 kWh (86.5 kWh net) ve sürüş menzili 447 km.

 

Çoğu sürüş durumunda, yeni E-Tron Sportback daha iyi verimlilik için sadece arka elektrik motorunu kullanıyor ve ön motoru yalnızca sürücü daha fazla güç istediğinde veya herhangi bir yol tutuş kaybı tespit ettiğinde etkinleştiriyor.

 

Müşteriler, yeni Audi E-Tron Sportback 55 Quattro otomobillerini hızlı şarj istasyonlarında 150 kW ile hızlı bir şekilde şarj edebilecek, bu da yüzde 80 şarjın 30 dakikadan kısa bir sürede elde edilebileceği anlamına geliyor. 50 Quattro modeli 120 kW kapasiteye kadar şarj edilebiliyor.

 

Adaptif havalı süspansiyon standart olarak sunuluyor ve Audi'nin önceden belirlenmiş yedi profile sahip sürüş modu seçme sistemi mevcut. Havalı süspansiyon sürüş yüksekliğini 76 mm'ye kadar değiştirebiliyor.

 

Yeni Audi E-Tron Sportback bu bahar Avrupa'da piyasaya çıkacak ve Almanya'da fiyatlar 71.350 Euro'dan başlayacak. Audi ayrıca özel bir Plazma Mavisi rengi, S Line dış cephe, kapı kameraları, özel 21 inç jantlar, turuncu fren kaliperleri ve panoramik bir sunroof içeren 'Edition One' adlı sınırlı sayıda üretilecek bir versiyon sunacak.

Son Güncelleme : 06 Nisan 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo