Nissan Neden Tablet Benzeri Multimedya Ekranlarını İstemiyor?

Ototeknikveri     07 Nisan 2020 12:04

Son yıllarda giderek daha fazla otomobil tablet benzeri multimedya sistemleriyle sunuluyor. Çoğunlukla bu tip ekranlar sürüş deneyimini domine ediyor.

Nissan Neden Tablet Benzeri Multimedya Ekranlarını İstemiyor?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tesla’nın Model S ve Model X’de dev dikey ekranlarla bu trendi başlattığı söylenebilir. Model 3’de ise büyük bir yatay ekran ile işler değişti.

 

Nissan ise bu dikey ekran trendine uymayacağını Ariya konseptiyle gösterdi. Geçen yılki Tokyo Otomobil Fuarı’nda tanıtılan konseptte şık bir yatay multimedya sistemi ekranı bulunuyordu ve tamamen dijital kontrol paneliyle bütünleşikti.

 

Nissan’ın mühendislik ekibinden Tomomichi Uekuri’ye göre, bu tarz tablet benzeri ekranlardan çok daha sezgisel ve kullanışlı. İnsan gözü doğal olarak sürüş esnasında yatay şekilde bir köşeden diğerine doğru bakıyor. Bu yüzden yatay ekranlar tek bakışta daha çok verinin görülebilmesini sağlıyor.

 

Nissan aynı zamanda yatay ekranın sürücünün bakış yönü ile orantıda ve yola yakın olduğunu belirtiyor. Ariya konseptinde kullanılan ekranı tasarlarken, Nissan yazılımı bilgilerin multimedya ekranı ile kontrol paneli arasında kolay ve kusursuz bir şekilde sürüklenerek değiştirilebileceği ya da taşınabileceği şekilde tasarladı.

 

Otomobil sahipleri de genel olarak yatay ekranları tablet stili ekranlara tercih ediyor gibi görünüyor.

Son Güncelleme : 07 Nisan 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo